Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Τα πρόστιμα του ΕΣΡ πέφτουν βροχή αλλά όχι για την Θώδη


Μπαράζ προστίμων επιβλήθηκαν χθες από το ΕΣΡ αφού οι οικονομικές κυρώσεις με τις οποίες τιμωρήθηκαν τηλεοπτικοί σταθμοί, εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, ανήλθαν σε 105 χιλιάδες ευρώ.

Ειδικότερα, με δύο πρόστιμα ύψους 30.000 ευρώ το καθένα τιμωρήθηκε ο τηλεοπτικός σταθμός Extra 3, το πρώτο για... ανάρμοστη γλωσσική διατύπωση κατά τη διάρκεια του Αποκαλυπτικού Δελτίου (αποκλήθηκαν οι βουλευτές λαμόγια) και το δεύτερο για πρόκληση σύγχυσης στο κοινό από την εκπομπή Δυνατά και Ελληνικά.

Με πρόστιμο 20.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο...

τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ για προβολή ταινιών πορνό σε μεταμεσονύχτιες ώρες. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος της Αρχής, Ιωάννης Λασκαρίδης, οι ταινίες αυτού του είδους μπορούν να μεταδίδονται μόνο μέσα από συνδρομητικά κανάλια.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega για εσφαλμένη σήμανση προγράμματος κατά τη μετάδοση της ταινίας «Ο εξορκισμός της Έμιλι Ρόουζ», ενώ με το ίδιο πρόστιμο τιμωρήθηκε και ο τηλεοπτικός σταθμός TV Χαλκιδική, για παραπληροφόρηση, εξαιτίας της μετάδοσης ανακριβούς πληροφορίας, τρεις συνεχόμενες ημέρες από το δελτίο ειδήσεών του.

Τέλος, με την κύρωση της σύστασης τιμωρήθηκαν ο τηλεοπτικός σταθμός STAR για τον καιρό που παρουσιάζει η Πετρούλα Κωστίδου και ο τηλεοπτικός σταθμός Antenna για παράνομη μετάδοση διαφημίσεων κατά τη διάρκεια μεταδόσεων αγώνων μπάσκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου