Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Επιστρέφει στην καθημερινότητα το Μεξικό μετά την ''μπόρα'' της γρίπης


7 Μαΐου 2009, 13:17
Στους φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής επιστρέφουν σιγά σιγά οι κάτοικοι του Μεξικού, ύστερα από πέντε μέρες, που ήταν επιχειρήσεις και γραφεία ήταν κλειστά λόγω του ιού Η1Ν1 που προκαλεί τη νέα γρίπη Α.

Με ειδικά μηχανήματα ελέγχουν ειδικοί φρουροί ασφαλείας τους εργαζόμενους που επιστρέφουν στις δουλειές τους για να διαπιστώσουν αν έχουν κάποιο συμπτώμα της γρίπης.

Οι αρχές της Πόλης του Μεξικού ανακοίνωσαν ότι σήμερα θα ανοίξουν και πάλι τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα στάδια και οι κινηματογράφοι. Ο αριθμός επιβεβαιωμένων θυμάτων από τη γρίπη αυξήθηκε σε 42 από 29, αλλά η κυβέρνηση δηλώνει ότι τα χειρότερα πέρασαν για αυτό και τα περιοριστικά μέτρα στις εμπορικές και δημόσιες δραστηριότητες χαλάρωσαν.

Η κατάσταση εκτός Μεξικού

Από την άλλη, το Πεκίνο ξεκίνησε σήμερα να αίρει τα μέτρα περιορισμού που είχε επιβάλει εδώ και επτά μέρες στους επιβάτες μίας πτήσης από την Πόλη του Μεξικού επειδή ένας Μεξικανός βρέθηκε μολυσμένος με τον επικίνδυνο ιό.

Εν τω μεταξύ, η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε το τρίτο κρούσμα μόλυνσης από τη νέα γρίπη. Πρόκειται για μία 62χρονη γυναίκα, η οποία εμφανίστηκε θετική στον ιό μετά από ταξίδι στις ΗΠΑ.

Ο ιός H1N1, έχει πλήξει 24 χώρες και έχει μολύνει πάνω από 2.000 ανθρώπους, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αναφέρθηκαν σήμερα στο Ισραήλ, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε επτά, ενώ στην Ισπανία καταγράφηκαν 73 κρούσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου