Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Δεκάδες παιδιά έχουν παγιδευτεί σε ορφανοτροφείο ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά στρατιωτών και Ταλιμπάν


Δεκάδες παιδιά είναι σήμερα παγιδευμένα σ' ένα ορφανοτροφείο στην ταραγμένη περιφέρεια Σουάτ του Πακιστάν καθώς βρίσκονται ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας και ενόπλων Ταλιμπάν, δήλωσε ο διευθυντής του ιδρύματος.

Ο Μοχάμαντ Άλι...

δήλωσε πως στρατιώτες αναπτύχθηκαν χθες στη στέγη του τετραώροφου κτιρίου του ορφανοτροφείου "Το σπίτι μας" που βρίσκεται στην πόλη Μινγκόρα, τη μεγαλύτερη της Σουάτ, και πυροβολούν από εκεί τους ενόπλους Ταλιμπάν.

"Η ζωή των παιδιών κινδυνεύει. Μέχρι στιγμής οι Ταλιμπάν δεν έχουν πυροβολήσει εναντίον του κτιρίου, όμως αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή", δήλωσε τηλεφωνικά ο Άλι προς το Γερμανικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πάνω από 150 παιδιά έχουν μεταφερθεί σ' ένα σχετικά ασφαλές μέρος, όμως 80 εξακολουθούν να βρίσκονται στο ισόγειο του κτιρίου, μαζί με μέλη του προσωπικού του ορφανοτροφείου.

Η κοιλάδα του Σουάτ ήταν κάποτε ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, όμως οι συγκρούσεις επανελήφθησαν εκεί αυτή την εβδομάδα καθώς κατέρρευσε η συμφωνία ειρήνης που είχε συνάψει η κυβέρνηση με τους εξεγερμένους. Χιλιάδες κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τη γραφική αυτή κοιλάδα, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 140 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Ισλαμαμπάντ.

Εξάλλου περίπου 40 φοιτήτριες του ιατρικού κολεγίου Σαϊντού Σαρίφ έχουν επίσης αποκλειστεί στον ξενώνα τους μαζί με μέλη του προσωπικού του κολεγίου εξαιτίας της επ' αόριστον απαγόρευσης της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί.

"Το κύριο αίτημά μας είναι να χαλαρώσει η απαγόρευση της κυκλοφορίας ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε με ασφάλεια στα σπίτια μας", δήλωσε από το κολέγιο μια φοιτήτρια προς τον τηλεοπτικό σταθμό Geo News.

Η φοιτήτρια προσέθεσε πως τα αποθέματα νερού και φαγητού εξαντλούνται στο κολέγιο. Δεν υπάρχει επίσης ηλεκτρικό έπειτα από μια επίθεση ενόπλων στο σταθμό ηλεκτροδότησης της Μινγκόρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου