Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Αιχμηρή παρέμβαση για το πολιτικό σύστημα από τον πρόεδρο του ΣΕΒ


11 Μαΐου 2009, 13:43
Ασκώντας ευθεία κριτική στο πολιτικό σύστημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα όσοι μπορούν και θέλουν, βλέπουν τις προοπτικές τους να παραγράφονται», ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος» απεύθυνε πρόσκληση για συναγερμό ηθικής και πολιτικής αναγέννησης.

«Αυτό που απαιτείται τούτη την ώρα είναι ένας συναγερμός ηθικής και πολιτικής ανανέωσης στα κόμματα και την κοινωνία. Ένας συναγερμός που θα αναγεννήσει την ελπίδα και θα ξαναδέσει τους Έλληνες ψυχικά με τον τόπο τους. Γιατί σήμερα όσοι θέλουν και μπορούν, βλέπουν τις προοπτικές τους συνεχώς να παραγράφονται», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Απευθυνόμενος στο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε πως «η μεταπολιτευτική δημοκρατία έχει στομώσει και αν εμείς δεν αλλάξουμε αυτοβούλως, δεν έχουμε μέλλον».

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ το πολιτικό σύστημα, αρκείται στην παθητική εκπροσώπηση της κοινωνίας, έχοντας ουσιαστικά απεμπολήσει τον καθοδηγητικό του ρόλο.

«Τα συνεχή σκάνδαλα, η ατέρμονη εκλογολογία, ο κομματικός αλληλομηδενισμός, η υποσχεσιολογία είναι φαινόμενα της βαθύτερης δυστοκίας που διέπει το πολιτικό μας σύστημα και της βαθιάς υστέρησης του δημόσιου λόγου. Όλοι αισθανόμαστε ότι τα ψέματα τελείωσαν. Είναι η ώρα της πικρής αφύπνισης από την ψευδαίσθηση της καταναλωτικής ευφορίας και της επιδοτούμενης ευημερίας».

Κατά τον πρόεδρο του ΣΕΒ η κοινωνία αντιμετωπίζει τον πολιτικό κόσμο και την πολιτική διαδικασία με δυσπιστία σχεδόν με κυνισμό.

«Ίσως γιατί, πολλές φορές, της τάξανε λαγούς με πετραχήλια, που αποδείχθηκαν στη συνέχεια ακάλυπτα γραμμάτια» όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Δασκαλόπουλος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου