Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Βοήθεια για τους ανεργους..


Στα 454,25 ευρώ διαμορφώνεται από την 1η Μαΐου το μηνιαίο επίδομα ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Επίσης παρέχεται πλέον σε όλες τις κατηγορίες ανέργων η προσαύξηση της τάξης του 10% επί του επιδόματος για κάθε προστατευόμενο μέλος του δικαιούχου ανέργου.
Το ποσό του τακτικού μηνιαίου επιδόματος ανεργίας θα αναλογεί στο 25πλάσιο του 55% του κατώτατου ημερομισθίου, σύμφωνα με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ). Από την 1η Ιανουαρίου 2008 στο επίδομα ανεργίας χορηγούνται αυξήσεις αντίστοιχες με αυτές τις οποίες καθορίζει η ΕΓΣΣΕ.
Σημειώνεται ότι το επίδομα καταβάλλεται μια φορά το μήνα για 25 ημέρες. Τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται για την έναρξη καταβολής του επιδόματος είναι:
α) Έγγραφο Καταγγελίας Σύμβασης Εργασίας ή βεβαίωση Λήξης Σύμβασης Ορισμένου χρόνου
β) Βιβλιάριο ενσήμων του (της) ενδιαφερομένου(-ης) της τελευταίας διετίας, οικογενειακό βιβλιάριο Ασθενείας, εφόσον υπάρχουν συντηρούμενα μέλη, πρόσφατο Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εφορίας ή εφόσον δεν υπάρχει, επικυρωμένο αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης εισοδήματος,
γ) Αστυνομική Ταυτότητα του ασφαλισμένου, Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/86, την οποία θα συμπληρώσει ο ενδιαφερόμενος σύμφωνα με τις υποδείξεις της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου