Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Ιταμή πρόκληση των Σκοπιανών με τον Μέγα Αλέξανδρο


Το ανακοίνωσαν με κάθε επισημότητα εχθές. Θα τοποθετήσουν θηριώδες άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων. Το διατυμπάνισε πομπωδώς ο δήμαρχος του περιφερειακού δήμου των Σκοπίων, "Κέντρο", Βλάντιμιρ Τοντόροβις...

Σήμερα η είδηση έχει κατακλύσει τις σελίδες του Τύπου των Σκοπίων και αποτελεί ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα του γειτονικού κρατιδίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Τοντόροβιτς (προέρχεται από το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE), το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου, έφιππου στον Βουκεφάλα, θα έχει ύψος 12 μέτρα, ενώ η βάση του θα έχει ύψος 10 μέτρα. Συνολικά, το άγαλμα θα έχει ύψος 22 μέτρα και θα τοποθετηθεί στο κέντρο της πλατείας των Σκοπίων, το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο του 2010. Τα προσεχή δύο χρόνια θα αναγερθούν στην πλατεία των Σκοπίων και περιμετρικά αυτής συνολικά 11 αγάλματα και μνημεία, το κόστος των οποίων, όπως γνωστοποίησε χθες ο δήμαρχος του "Κέντρου", στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκουν οι εργασίες για την τοποθέτησή τους, θα κοστίσουν περίπου 10 εκ.ευρώ και θα χρηματοδοτηθούν από την κυβέρνηση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου