Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Η ονομασία της ΠΓΔΜ στο επίκεντρο της συνάντησης Σαρκοζί – Γκρούεφσκι


15 Μαΐου 2009, 20:17
«Λεπτομερώς» εξέφρασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, τις θέσεις της χώρας του σχετικά με τη διαμάχη με την Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας, στο Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε, στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησής τους στο Παρίσι.

Ο Γκρούεφσκι χαρακτήρισε τις σχέσεις της ΠΓΔΜ με τη Γαλλία ως «εξαιρετικές» και πρόσθεσε σχετικά με το ανοιχτό θέμα της ονομασίας της χώρας του: «Εξέφρασα λεπτομερώς ποιες ήταν οι θέσεις της Ελλάδας και ποια είναι τα δικά μας προβλήματα σε σχέση με αυτές τις θέσεις, ώστε να είναι πιο ενημερωμένος και να έχει τη δυνατότητα στο μέλλον να μας βοηθήσει να βρούμε λύση στο πρόβλημα».

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δεν αποκάλυψε ποιες ήταν οι απόψεις που ο Σαρκοζί εξέφρασε, αλλά γνωστοποίησε πως ο Γάλλος πρόεδρος είναι διατεθειμένος να βοηθήσει για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και έδειξε το ενδιαφέρον του να προχωρήσει την εξεύρεση λύσης.

Εκτός από το θέμα της ονομασίας, ο Γκρούεφσκι είπε πως οι δύο ηγέτες συζήτησαν ακόμα για την απελευθέρωση του καθεστώτος των θεωρήσεων (βίζας) για τους πολίτες της ΠΓΔΜ προς τις χώρες της ΕΕ.

Τέλος, ο Νικολά Σαρκοζί δέχτηκε την πρόσκληση του Γκρούεφσκι να επισκεφθεί κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον την ΠΓΔΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου