Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Δεν επιτρέπουν σε Έλληνα πολίτη να πάρει μέρος σε διαγωνισμό


13 Μαΐου 2009, 18:37
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ένας δικηγόρος του Πειραιά, ο οποίος ζητά να ακυρωθεί απόφαση της Διεύθυνσης Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, που δεν του επέτρεπε να πάρει μέρος σε διαγωνισμό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο δικηγόρος θέλησε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για την πλήρωση κενών θέσεων προέδρων στο δικαστικό σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι όμως που δεν του επετράπη καθώς οι γονείς του είναι Πακιστανοί.

Ο ίδιος όμως είναι Έλληνας πολίτης, έχει γεννηθεί στη Νίκαια και έχει υπηρετήσει κανονικά στον ελληνικό Στρατό. Παράλληλα, είναι εγγεγραμμένος στο δικηγορικό σύλλογο Πειραιά.

Στην αίτησή του ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι η άρνηση συμμετοχής του στο σχετικό διαγωνισμό είναι αντίθετη στη διεθνή σύμβαση για την κατάργηση κάθε μορφής φυλετικών διακρίσεων, το διεθνές σύμφωνο για τα οικονομικά, πολιτικά και μορφωτικά δικαιώματα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής. Επίσης, η άρνηση είναι αντίθετη στη συνταγματική αρχή της ισότητας και στην αρχή της ίσης μεταχείρισης στην απασχόληση, ενώ δεν έχει επαρκή και αναλυτική αιτιολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου