Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Δημοπρατήθηκαν πλαστογραφημένα αυτόγραφα των Μπητλς



2 Μαΐου 2009, 12:29
Ένα άγνωστο μέχρι σήμερα ταλέντο του Τζορτζ Χάρισον, μέλους του θρυλικού συγκροτήματος των Μπητλς, αποκαλύφτηκε κατά τύχη σε μια δημοπρασία που έγινε στο Νόρφολκ της Μ. Βρετανίας.


Ο Χάρισον φαίνεται ότι είχε την ικανότητα να πλαστογραφεί με μεγάλη επιτυχία τις υπογραφές των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος, τουλάχιστον για τις φωτογραφίες με τα «αυτόγραφα» που έστελναν πολλές φορές στους θαυμαστές τους.

Μια τέτοια φωτογραφία απέστειλαν τη δεκαετία του 60’σε ένα ετοιμοθάνατο κοριτσάκι και ύστερα από πολλά χρόνια η φωτογραφία αυτή κατέληξε σε δημοπρασία του οίκου Keys στο Νόρφολκ της Μ. Βρετανίας.

Οι υπεύθυνοι του οίκου δημοπρασιών έστειλαν τη φωτογραφία με τα «αυτόγραφα» των Πολ Μακάρτνεϊ, Τζον Λένον, Ρίνγκο Σταρ και Τζορτζ Χάρισον, σε ένα ειδικό γραφολόγο που είπε ότι είναι σχεδόν 100% βέβαιος ότι όλες οι υπογραφές έγιναν από τον Χάρισον.


Βέβαια, η ίδια πηγή είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα ο Χάρισον προέβη σε αυτήν την «αθώα» πλαστογραφία για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος για τις υπογραφές, αφού ήξερε ότι το κοριτσάκι ήταν ετοιμοθάνατο.

Τελικά, η συγκεκριμένη φωτογραφία πουλήθηκε προς 1.460 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου