Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

«Μου έκοψαν την καλημέρα»


Ένας... κόκκινος συμβάλλει στην δημιουργία του πράσινου παλατιού! Πως αντιδρούν οι ομοϊδεάτες του σε αυτό; Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, μιλάει στο gazzetta.gr και λύνει τις απορίες. Ο πρώτος δημότης της πρωτεύουσας αναφέρεται ακόμη... στις εξαιρετικές διαπροσωπικές σχέσεις που τον συνδέουν με τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό κι εξηγεί πόσο αυτές έχουν χρησιμεύσει στη συνεργασία για τον Βοτανικό. Τι λέει για τις πρόσφατες δηλώσεις Βγενόπουλου.

Από το 2007, όταν παραμονές του Ιωβηλαίου της «πράσινης» ιστορίας, άρχισε τυπικά τη θητεία του ως Δήμαρχος των Αθηναίων και μπήκε μπροστά στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, συντάχθηκε από την πρώτη στιγμή υπέρ της λύσης της διπλής ανάπλασης!

Η υπόθεση ανέγερσης του γηπέδου του «τριφυλλιού», στην περιοχή του Βοτανικού και η αντίστοιχη παραχώρηση της “Λεωφόρου Αλεξάνδρας” από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό στην Δήμο της Αθήνας για την δημιουργία μίας “πράσινης όασης” στο κέντρο της Αθήνας, πέρασε από μύρια κύματα, αλλά πλέον δείχνει να μπαίνει σε μία σειρά. Ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης υπήρξε από μικρός, αγνός φίλαθλος του Ολυμπιακού κατ’ αρχήν και του ελληνικού αθλητισμού κατ’ επέκτασην…

Ως “ερυθρόλευκος” πανηγύρισε τους δύο τίτλους που κατέκτησε φέτος η ομάδα του στο ποδόσφαιρο, ως φίλαθλος χειροκρότησε τον Παναθηναϊκό ως πρωταθλητή Ευρώπης και ως Δήμαρχος της πόλης των Αθηνών, τον τίμησε (σ.σ.: για δεύτερη φορά επί της Δημαρχίας του, καθώς το 2007 οι “πράσινοι” είχαν αναδειχθεί και πάλι πρωταθλητές Ευρώπης) απονέμοντάς του το μετάλλιο της πόλης! «Ο Παναθηναϊκός διαφήμισε την Αθήνα στην Ευρώπη και τον κόσμο», δήλωσε ο Δήμαρχος στο πλαίσιο της υποδοχής που επεφύλαξε στο Δημαρχιακό Μέγαρο στην κορυφαία ομάδα της Ευρώπης!

«Νιώθουμε χαρά και συγκίνηση για την τιμή που μας επιφυλάσσει ο κ. Κακλαμάνης. Μην ξεχνάτε ότι είναι ένας άνθρωπος που κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να δει η παναθηναϊκή οικογένεια το σπίτι της», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος. Το gazzetta.gr ήταν εκεί και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρώτο δημότη της ελληνικής πρωτεύουσας, σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν στην ανέγερση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού…

Κύριε Δήμαρχε, κατά πόσο θεωρείτε ρεαλιστικό το χρονικό πλάνο των 18-19 μηνών, μέχρι την παράδοση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό;

«Εκτιμώ ότι για μία εταιρία όπως είναι η συγκεκριμένη που έχει αναλάβει την κατασκευή του γηπέδου, αν δεν προκύψουν άλλου είδους εμπόδια, που νομίζω ότι δεν θα προκύψουν από εδώ και πέρα, νομίζω αυτό το χρονικό περιθώριο του ενάμιση χρόνου, είναι απολύτως εφικτό!»

Πως εισπράξατε την στάση του και τις δηλώσεις του κ. Βγενόπουλου, το τελευταίο χρονικό διάστημα;

«Ο Δήμος της Αθήνας είναι αιρετό θεσμικό όργανο και μάλιστα ως τοπική αυτοδιοίκηση, ένας από τους πυλώνες της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Σεβόμαστε τους πάντες, αλλά συνομιλούμε μόνο με τους επίσημους θεσμικούς εκπροσώπους. Αν αυτό ενόχλησε, δεν αφορά τον Δήμο, αφορά τον Παναθηναϊκό.

Συνεπώς, όπως εμείς – μέχρι τώρα – συζητούσαμε με τον κ. Πατέρα, τον κ. Βαρδινογιάννη και τους αδελφούς Γιαννακόπουλους για τον Ερασιτέχνη και το γήπεδο μπάσκετ, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Νομίζω ότι στη στιγμή που βρισκόμαστε, που η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, όσο λιγότερα λέμε και όσο περισσότερο συνεργούμε όλοι μαζί, όλες οι πλευρές, τόσο γρηγορότερα, θα έρθει το καλό αποτέλεσμα…»

Πως εξηγείτε τη θέρμη με την οποία αντιμετωπίζει ένας δηλωμένος Ολυμπιακός, το θέμα της ανέγερσης γηπέδου για τον βασικότερο αντίπαλό του, τον Παναθηναϊκό;

«Οι σωστοί φίλαθλοι, όποια ομάδα κι αν υποστηρίζουν δεν μπορεί παρά να στηρίζουν προσπάθειες που στόχο έχουν ο τόπος μας να αποκτήσει σύγχρονα, μεγάλα και ασφαλή γήπεδα! Πρέπει δε, να σας πω έτσι και λίγο χιουμοριστικά, ότι εγώ συνηθίζω να πηγαίνω στο γήπεδο και να παρακολουθώ την ομάδα μου, η οποία πράγματι είναι ο Ολυμπιακός! Ουδέποτε έχω πάει στις θέσεις των επισήμων γιατί όταν βρίσκομαι στην κερκίδα θα έλεγα ότι είμαι λίγο θορυβώδης!

Η μεγάλη πλειοψηφία των ομοϊδεατών μου Ολυμπιακών, όχι μόνο δεν έχει θυμώσει αλλά μου λέει “κάνε το και μακάρι να μπορούσαμε να είχαμε κάνει και εμείς το ίδιο”! Υπάρχει και μία μικρή μειοψηφία που μάλλον θα μου έχει κόψει την καλημέρα, αλλά αυτό δεν αποτελεί αιτία για να σταματήσουμε αυτή την προσπάθεια».

Είστε ευχαριστημένος από τη συνεργασία που έχετε τόσο καιρό με τους ανθρώπους που εκφράζουν τον Παναθηναϊκό;

«Η συνεργασία και κυρίως οι συζητήσεις δεν κύλησαν πάντα αρμονικά και χωρίς προβλήματα… Αλλά, όταν ο στόχος είναι αποδεκτός και από τις δύο πλευρές, θα έλεγα και από τις τρεις, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε την Πολιτεία, ανεξάρτητα με το ποιος είναι στην κυβέρνηση και τη μεγάλη πλειοψηφία της Ελληνικής Βουλής, τότε οι δυσκολίες ξεπέρνιονται και το τελικό ισοζύγιο είναι όχι απλά θετικό, αλλά απόλυτα θετικό κατά την άποψή μου! Έχουν πλέον αναπτυχθεί, μετά από δύο χρόνια και καλές, πολύ καλές, διαπροσωπικές σχέσεις και πολλές φορές ξέρετε αυτές οι σχέσεις που μπορούν να επιλύσουν προβλήματα που δεν μπορούν να λύσουν οι τίτλοι που έχει ο κάθε άνθρωπος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου