Τρίτη 5 Μαΐου 2009

"Ο τουρισμός στη Ρόδο!"


"Μόλις διάβασα το άρθρο σας για την αυξημένη κατά 30% τουριστική κίνηση στη Ρόδο τον Απρίλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008 και... απορώ, μήπως εγώ ζω στο ίδιο νησί αλλά σε άλλη διάσταση?
Μου φαίνεται τελείως λογικό έως και μικρό το ποσοστό αυτό εάν αναλογιστεί κανείς ότι στους ξένους τουρίστες τα ξενοδοχεία της Ρόδου νοικιάζουν τα δωμάτια τους με 20 ευρώ, ναι, καλά διαβάσατε, 20 ευρώ την ημέρα...

με πρωινό, μεσημεριανό και βραδυνό, υποχρεωτική λύση γιατί αλλιώς θα έβαζαν λουκέτο. Μέχρι εδώ όλα καλά. Επειδή όμως είμαι απο τη Ρόδο και γνωρίζω καταστάσεις, έχω μια απορία. Γιατί στο φουκαριάρη τον έλληνα, αμα πάει να ζητήσει δωμάτιο στα ίδια ξενοδοχεία η τιμή εκτινάσσεται στα 200 εως 300 ευρω την βραδιά? Γιατί να μη στηρίξουμε και τον έλληνα τουρίστα (που θα χαλάσει γενικά λεφτά στο νησί) και να τον διώχνουμε στο εξωτερικό? Στην τελική, το νησί της Ρόδου,όπως και πολλά άλλα νησιά, ακόμα και με 100% άυξηση αυτού του είδους του τουρισμού(φτωχός τουρισμός όπως ονομάζεται), πάλι θα στενάζει αφού πρόκειται για τουρίστες που δε χαλάνε έξω απο τα ξενοδοχεία τους ούτε ενα ευρώ. Δυστυχώς πλέον όλα γίνονται για τους αριθμούς. Μας αρκεί να διαβάζουμε και να ακούμε 30%, 40%, 50% άυξηση του τουρισμού και να κοιμόμαστε ήσυχοι. Την ιδια στιγμή, οι ροδίτες και γενικά οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες τουριστικών περιοχών, βουλιάζουν στην αναδουλειά και τα χρέη."
ANAΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου