Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Ο ΠΑΟ στην κορυφή το πόκερ συνεχίζεται...


Με βάση την ετυμηγορία των…κομπιούτερ και των μεγάλων γραφείων στοιχημάτων της Ευρώπης, η ΤΣΣΚΑ ήταν το φαβορί για το ευρωπαϊκό τρόπαιο, καθώς πήγε στο Βερολίνο με στόχο να υπερασπίσει τον τίτλο της. Ο Παναθηναϊκός, ως ντεμί φαβορί, ωστόσο, ήταν η ομάδα που «φόβισε» (με το κλείσιμο του ημιχρόνου) την «αρκούδα» του ευρωπαϊκού μπάσκετ και τελικά της αφαίρεσε τον τίτλο. Μπράβο του.

Τουλάχιστον οι Γιαννακοπουλαίοι, μπορεί να ξοδεύουν μπόλικο χρήμα, όμως «ψηλώνουν» όλο και περισσότερο στην μπασκετική καταξίωση. Ήταν η 5η Ευρωλίγκα για το «τριφύλλι» και φυσικά ο ράφτης, θα φροντίσει για το πέμπτο αστέρι στην ιστορική φανέλα του συλλόγου.

Η ταπεινότητά μου, δεν σας κρύβω ότι το μπάσκετ το έχει σε «δεύτερη μοίρα», λόγω της γνωστής ιδιαιτερότητάς του. Δηλαδή επιτρέπεται να διακρίνονται μόνο οι προικισμένοι με ύψος νεαροί –με τους κοντούς να περνάνε έξω από τα γυμναστήρια – συν το γεγονός που θέλει τον πρωταθλητισμό να στηρίζεται σε αμερικανάκια (κυρίως), που ευχαρίστως έρχονται στην Ελλάδα για τα ωραία μας (και ίσως αφορολόγητα) δολάρια.

Όμως, όταν έχεις να κάνεις με τόσο υψηλές επιδόσεις σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αξίζει ν’ ανοίξεις μια παρένθεση και να δεχτείς τον ελληνικό θρίαμβο ως σούπερ επιτυχία. Για μένα –και ας έκαναν κάποια λάθη- κορυφαίοι του τριημέρου στο Βερολίνο αναδείχτηκαν ο Σπανούλης, ο Διαμαντίδης και προσπάθησαν οι Τσαρτσαρής και Περπέρογλου. Για τους λοιπούς αλλοδαπούς αθληταράδες, άξιος ο μισθός τους.

Του χρόνου πάλι, με τον Ολυμπιακό μάλλον ισχυρότερο. Όπως δημοσιεύτηκε, οι γιοί του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου «δεν κάνουν βήμα πίσω». Μπορεί ο παππούς τους να ξόδευε τεράστια ποσά για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αυτοί, όμως έχουν αποφασίσει να ξοδέψουν όσα χρειάζονται προκειμένου να δουν τον «Θρύλο» να στέφεται πρωταθλητής εντός και εκτός συνόρων.

Που σημαίνει ότι το πόκερ της περαιτέρω ενίσχυσης μόλις άρχισε… Και θα έχει ασφαλώς ενδιαφέρον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου