Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

''Επαναλειτουργεί δίκτυο της Αλ Κάιντα που μεταφέρει μαχητές στο Ιράκ''


11 Μαΐου 2009, 12:46
Σοκάρει η αποκάλυψη της εφημερίδας Washington Post, ότι το δίκτυο που χρησιμοποιούσε η Αλ Κάιντα για να μεταφέρει ισλαμιστές μαχητές στο Ιράκ, μέσω Συρίας, ενεργοποιήθηκε και πάλι, ύστερα από μια σύντομη περίοδο διακοπής.

"Υπήρξε μια περίοδος, στη διάρκεια της οποίας λιγότεροι από τέσσερις - πέντε μαχητές πέρασαν μέσω του δικτύου αυτού", επισημαίνει ο ίδιος αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του και πρόσθεσε πως, πρόσφατα, ο αριθμός τους αυξήθηκε στους είκοσι, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Τον περασμένο μήνα, ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης, που ελέγχει την περιοχή, δήλωσε ενώπιον του Κογκρέσου πως "το δίκτυο ενεργοποιήθηκε εκ νέου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ενεργοποίηση αυτή γίνεται τη στιγμή που η κυβέρνηση Ομπάμα προσπαθεί να ανανεώσει το διάλογο με τη Δαμασκό.

Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι διεξάγουν έρευνες ειδικά στην περιοχή της Μοσούλης, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, που θεωρείται ως το τελευταίο προπύργιο της Αλ Κάιντα στο Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου