Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Το «παρατράβηξε» για να μην παραστεί ως ένορκος





1 Μαΐου 2009, 14:11
Και μόνο στην ιδέα ότι θα έπρεπε να παραστεί στο σώμα ενόρκων σε μια δίκη, ο 36χρονος Έρικ Σλάι από τη Μοντάνα των ΗΠΑ «άφριζε» από το κακό του.
Συνέταξε λοιπόν μια έγγραφη μαρτυρική κατάθεση, στην οποία γνωστοποιούσε στους υπεύθυνους των δικαστικών Αρχών της πόλης του τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούσε να εκπληρώσει τα καθήκοντά του ως ένορκος.
Η πρώτη απόπειρά του δε «συγκίνησε» τους υπεύθυνους που δεν έκαναν δεκτές τις δικαιολογίες που παράθεσε και ο 36χρονος απέστειλε και δεύτερο έγγραφο, στο οποίο αυτή τη φορά ήταν πολύ πιο... γραφικός.

Ο Έρικ έγραψε: «Προφανώς οι ηλίθιοι υπάλληλοί σας δε με κατάλαβαν την πρώτη φορά. Αδυνατώ να πάρω άδεια από την εργασία μου. Δεν πρόκειται να ριψοκινδυνεύσω την οικονομική ασφάλεια της οικογένειάς μου για αυτήν την αηδία. Δεν πιστεύω στο σύστημα «δικαιοσύνης» μας και δε θέλω να έχω καμία σχέση με αυτό. Το σώμα ενόρκων είναι ένα απόλυτο χάσιμο χρόνου. Προτιμώ να μετρήσω τις ρυτίδες στα γεννητικά όργανα του σκύλου μου, παρά να παραστώ ως ένορκος. Βάλτε το καλά στα χοντρά κρανία σας. Αφήστε με ήσυχο γ_ _ώτο».
Τελικά, παραλίγο ο Έρικ να βρει τον μπελά του για τα καλά, αφού ο δικαστής απείλησε να τον κλείσει στη φυλακή για ασέβεια.
Ο 36χρονος παραβρέθηκε τελικά ως υποψήφιος ένορκος, αλλά ο δικαστής προτίμησε να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου