Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές


11 Μαΐου 2009, 13:03
Σίγουρος για τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και για το καλύτερο αποτέλεσμα, που έχει καταγράψει το κόμμα της Αριστεράς έως σήμερα σε εκλογική αναμέτρηση, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στα δυο κόμματα εξουσίας για την πολιτική τους, κατηγορώντας τα για θέατρο σκιών και δημιουργία κλίματος τεχνητής πόλωσης για μια παράσταση που πρέπει κάποτε να σταματήσει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «τρέχει πανικόβλητος να κρυφτεί για να αποποιηθεί των ευθυνών του», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι ο κ. Καραμανλής κυβερνά χωρίς τη συναίνεση της κοινωνίας, χωρίς τη συναίνεση ακόμη και αυτών που τον έχουν ψηφίσει.

Σχετικά με την απόφαση για το κλείσιμο της Βουλής, ο κ. Τσίπρας είπε ότι το μυστικό βρίσκεται στην παραγραφή τυχόν ποινικών ευθυνών και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να βρίσκει συνεχώς κόλπα για να μπλοκάρει τις εξελίξεις, αθωώνοντας, όπως στην περίπτωση Παυλίδη, ή φεύγοντας από τη Βουλή, όπως στην περίπτωση του Βατοπεδίου.

Για το ψηφοδέλτιο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι εκφράζει τον κοινωνικό συνασπισμό της Αριστεράς, καθώς συμμετέχουν εξίσου άντρες και γυναίκες και εκπροσωπεί τα σημαντικότερα κινήματα της χώρας μας των τελευταίων χρόνων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι, ενώ το ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει 22 υποψηφίους, η 22η στη σειρά δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο που θα βρίσκεται στα εκλογικά κέντρα, γιατί η υποψήφια, Καντίτζα Σάνκο, μετανάστρια και σπουδάστρια, αν και έχει γεννηθεί και σπουδάζει στην Ελλάδα, δεν έχει το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την σπουδάστρια που είχε συνοδεύσει τον κ. Τσίπρα στην περσινή δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το πλήρες ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ:

1. Χουντής Νίκος, γραμματέας του ΣΥΝ
2. Σωτηρίου Ελένη, συνδικαλίστρια
3. Παπαδημούλης Δημήτρης, πρώην ευρωβουλευτής
4. Παπαδημητρίου Μάνια, ηθοποιός
5. Τριγάζης Πάνος, οικονομολόγος
6. Σπανούδη Δέσποινα, από τον οικολογικό χώρο
7. Θεωνάς Γιάννης, πρώην ευρωβουλευτής
8. Ντιλέτ Χαμπίτ, κοινωνιολόγος από τη Θράκη
9. Αλεξάκης Βασίλης, συγγραφέας
10. Ταχταλίδου Ντίνα, συνδικαλίστρια
11. Γιαμπουράνης Χρήστος, οδηγός δικύκλου
12. Φωτάκη Στ., πρ. Σωματείου Εργαζομένων με stage
13. Παπαδόπουλος Νίκος, αγρότης
14. Κωνσταντοπούλου Ζωή, δικηγόρος
15. Μπασιούκας Κώστας, γιατρός
16. Κουλουμπή Νάντια, γιατρός
17. Τζουλιάνι Τζουλιάνο, Ιταλός συνδικαλιστής
18. Φραντζεσκάκη Αναστασία, συνδικαλίστρια
19. Πάντζας Γιώργος, ηθοποιός
20. Νόρμα Ριζμάουϊ, ιδιωτική υπάλληλος, Παλαιστίνια
21. Βεργόπουλος Κώστας, πανεπιστημιακός
22. Καντίτζα Σάνκο, σπουδάστρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου