Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Λάτρεις του ύπνου και του φαγητού οι Γάλλοι


4 Μαΐου 2009, 15:53
Τον περισσότερο χρόνο από κάθε άλλο κάτοικο εύπορης χώρας του κόσμου, φαίνεται ότι αφιερώνουν οι Γάλλοι σε ύπνο, φαγητό και ποτό, σύμφωνα με μελέτη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Από τη μελέτη που έχει τίτλο «Μετρώντας τον Ελεύθερο Χρόνο στις χώρες του ΟΟΣΑ», προκύπτει ότι οι Γάλλοι άνδρες και γυναίκες πάνω από 15 ετών, αφιερώνουν κατά μέσο όρο περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά την ημέρα για φαγητό και ποτό.

Δηλαδή, διπλάσιο χρόνο από αυτόν που διαθέτουν οι Μεξικανοί, οι Αμερικανοί και οι Καναδοί. Πιο κοντά στους Γάλλους είναι οι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας, που αφιερώνουν για φαγητό και ποτό περίπου 2 ώρες και 10 λεπτά την ημέρα κατά μέσο όρο.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, οι Γάλλοι αφιερώνουν για τον ύπνο τους κατά μέσο όρο 8 ώρες και 50 λεπτά την ημέρα, με τους Αμερικανούς να έρχονται στη δεύτερη θέση με 8 ώρες και 40 λεπτά ημερησίως.

Αυτοί που στερούνται ύπνου είναι οι Κορεάτες και οι Ιάπωνες, που κοιμούνται κατά μέσο όρο 7 ώρες και 50 λεπτά την ημέρα. Όσον αφορά στον ελεύθερο χρόνο, οι Βέλγοι διαθέτουν την ημέρα 6 ώρες και 39 λεπτά κατά μέσο όρο, λίγο περισσότερο από τους Γερμανούς, που διαθέτουν για τον σκοπό αυτό 6 ώρες και 34 λεπτά την ημέρα. Οι Τούρκοι, από την άλλη, αφιερώνουν περίπου το ένα τρίτο του ελεύθερου χρόνου τους για να διασκεδάζουν και να περιποιούνται φίλους.

Μεξικανοί και Ιάπωνες βρέθηκε ότι έχουν τον λιγότερο ελεύθερο χρόνο μεταξύ των 30 χωρών μελών του ΟΟΣΑ. Για την Ελλάδα, ο ΟΟΣΑ δε δίνει επίσημα στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου