Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Άρχισε η δίκη του πρώην προέδρου του Ισραήλ που κατηγορείται για βιασμό


14 Μαΐου 2009, 12:18
Ξεκίνησε σήμερα στο Τελ Αβίβ η πολυαναμενόμενη δίκη του πρώην προέδρου του Ισραήλ Μοσέ Κατσάβ, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό.

Ο 63χρονος, ιρακινής καταγωγής και πατέρας πέντε παιδιών, ο οποίος είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση τον Ιούνιο του 2007, μετά την αποκάλυψη αυτού του σεξουαλικού σκανδάλου, τόνισε κατά την προσέλευσή του στο δικαστήριο: «Ξεκινάμε σήμερα μια μακρά και δύσκολη μάχη για να ξεπλύνω το όνομά μου και σας υπόσχομαι μια ακόμη φορά ότι η αθωότητά μου θα αποδειχθεί».

Ωστόσο, αρκετές από τις εργαζόμενες στο γραφείο του τον κατηγόρησαν για βιασμό, σεξουαλική παρενόχληση, άσεμνες πράξεις και ανάρμοστη συμπεριφορά κατά την περίοδο που ήταν υπουργός Τουρισμού, τη δεκαετία του 1990 και αργότερα πρόεδρος του Ισραήλ, μετά την εκλογή του το 2000.

Τουλάχιστον έξι γυναίκες που έχουν υποβάλλει μήνυση σε βάρος του Κατσάβ με παρόμοιες κατηγορίες, θα καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, πενήντα έξι μάρτυρες αναμένεται να καταθέσουν για αυτή την πολύκροτη υπόθεση που μονοπωλεί το ενδιαφέρον του τοπικού τύπου.

Εν τω μεταξύ, ο Κατσάβ αναμένεται επίσης να απολογηθεί και για την κατηγορία της παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης και για απόπειρα δωροδοκίας μάρτυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου