Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Σφοδρή επίθεση Καραμανλή στον Γ.Παπανδρέου


3 Μαΐου 2009, 14:50
Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για την πολύκροτη υπόθεση Παυλίδη ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου από το Ναύπλιο, όπου πραγματοποιεί περιοδεία.

Κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση φοβάται να αρθρώσει υπεύθυνο λόγο, δεν ασχολείται με τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες και προβάλλει συνεχώς ένα «μονότονο όχι» στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

Αναφέρθηκε μάλιστα προσωπικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο κατηγόρησε ότι δυσφημεί την πατρίδα μας στο εξωτερικό σκόπιμα ή απερίσκεπτα και όποτε επιστρέφει μοιράζει πακέτα δισεκατομμυρίων, αλλά κρατά μυστικό που θα βρεθούν οι πόροι.

«Συμπεριφέρεται ανεύθυνα στα οικονομικά και επιδίδεται σε απόπειρα μηδενισμού και παραπληροφόρησης, που δηλητηριάζει το δημόσιο βίο της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, ο Κώστας Καραμανλής υπογράμμισε πως «θα συνεχίσει το δύσκολο δρόμο της υπευθυνότητας που θα μας βγάλει με ασφάλεια από την κρίση», τονίζοντας πως «ξέρουμε πως να βγάλουμε τον τόπο από την κρίση».

Η κυβέρνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός, δεν έχει κανένα δίλημμα και πρόσθεσε: «Πάνω από όλα η πατρίδα. Τολμούμε δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις, δεν καταφεύγουμε σε ψεύτικες εξαγγελίες, γιατί μας ενδιαφέρει το μέλλον του τόπου».

Η σκληρή κριτική του πρωθυπουργού στο ΠΑΣΟΚ εκτιμάται ως απόπειρα συσπείρωσης κυρίως την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, ενόψει βεβαίως της αυριανής εξαιρετικά κρίσιμης ψηφοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου