Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009

"Δεν προσλαμβάνεστε λόγω εθνικής άμυνας"


"Ναι το ξέρω είναι κωμικό αλλά ο κύριος Μειμαράκης θα μας τρελάνει όλους για την προκήρυξη 55 θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού. Δείτε τι αναφέρουν σε υποψήφιο.
«Η Επιτροπή, αφού έλαβε υπόψη της, τους τίτλους σπουδών (βασικό και μεταπτυχιακό), τη γνώση ξένων γλωσσών, την επαγγελματική εμπειρία, τις επιστημονικές εργασίες της/του υποψηφίας/ου και τη συνάφεια του γνωστικού αντικειμένου προς...

την προκηρυσόμενη θέση, κρίνει ομόφωνα ότι η αίτηση της/του υποψηφίας/ου είναι τυπικώς παραδεκτή. Η Επιτροπή συνεκτιμώντας με τα ανωτέρω τυπικά προσόντα, κυρίως την εν γένει προσωπικότητα και παρουσίαση της/του υποψηφίας/ου, όπως αξιολογήθηκε στο πλαίσιο ατομικής συνέντευξης (παρουσίαση υποψηφίας/ου, απαντήσεις σε ερωτήσεις, γενικής και ειδικής φύσεως αναφορικά με το γνωστικό αντικείμενο της υπό κατάληψη θέσης), κρίνει ομόφωνα ότι η/ο υποψήφια/ος είναι μεν κατάλληλη/ος να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της συγκεκριμένης θέσης, πλην όμως, δεν κρίνεται σε τόσο επαρκή βαθμό έτσι ώστε να καταλάβει την αντίστοιχη θέση του τακτικού, δεδομένης της ιδιαιτερότητάς της καθώς άπτεται θεμάτων άμυνας και ασφάλειας της χώρας.»

Δηλαδή ενώ πληρεί όλα τα τυπικά προσόντα και ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ για τις επιδιωκόμενες θέσεις, σύμφωνα με την επιτροπή, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΟΣΟ ΕΠΑΡΚΗ ΒΑΘΜΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΩΣ ΑΠΤΕΤΑΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Και συνεπώς προκύπτουν τα εξής ερωτήματα σε κάθε ένα από εμάς:

• Οι προσληπτέοι Νεοδημοκράτες βύσματα του Υπουργού (Πανάγαινα Αγγελική, Κιούση Γεωργία, Λέγκας Αλέξανδρος, Πόκας Κωνσταντίνο, Γιάγκος Βασίλειος, Καραντζούλης Θεόδωρος, Γκοτσοπούλου Νίκη) προσλαμβάνονται για λόγους εθνικής άμυνας και προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδος μας ?
• Οι απορριπτέοι για τις θέσεις ΕΕΠ ήταν μήπως πράκτορες άλλων μυστικών υπηρεσιών και προδότες της Πατρίδος και οπότε ο Μειμαράκης δεν τους προσλαμβάνει για λόγους Εθνικής ασφάλειας ?
• Οι προσληπτέοι Νεοδημοκράτες έχουν κάποια μεγαλύτερη εξειδίκευση και είναι «περισσότερο ειδικοί» σε θέματα άμυνας ενώ όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι δεν είχαν ανάλογη εξειδίκευση ? Οι ειδικότητες θυμίσουμε είναι άσχετες με θέματα εθνικής άμυνας (Πολιτικοί μηχανικοί, Θεολόγοι, Δικηγόροι, Οικονομολόγοι)

Η προκήρυξη πουθενά δεν αναφέρει αυτό το πρόσθετο κριτήριο της Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας στην προκήρυξη. Άλλωστε ως κριτήριο είναι γελοίο από μόνο του. Μήπως χωρίζονται οι Έλληνες σε δύο κατηγορίες. Όσους αγαπούν την πατρίδα τους και σε όσους δεν την αγαπούν!!! Είναι επίσης εντελώς τυχαίο ότι οι κολλητοί του Υπουργου «αγαπούν» όλοι την Ελλάδα ενώ όλοι οι άλλοι όχι? Ντροπή και αίσχος.

Ένα είναι σίγουρο. Ακόμη και την ύστατη στιγμή δεν ιδρώνει το αυτί τους στο ΥΠΕΘΑ. Αναρωτιέται τώρα κανείς ποιοι από όλους αυτούς του προσληπτέους τελικά θα αποδεχθούν τη θέση και θα ντροπιάσουν την παράταξη της ΝΔ και τον ίδιο τον Μειμαράκη αποδεχόμενοι την «πρόσληψη» τους. Ας το ξανασκεφτούν γιατί ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί με το όλο θέμα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου