Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Χάος μέχρι τα ξημερώματα στους δρόμους του Βερολίνου


2 Μαΐου 2009, 10:26
Για περισσότερες από πέντε ώρες μετά το τέλος των εκδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά ακροαριστεροί διαδηλωτές και αστυνομικοί συγκρούονταν στους δρόμους της γερμανικής πρωτεύουσας.

Πέτρες, μπουκάλια και αυτοσχέδιες βόμβες «μολότωφ» ήταν μερικά μόνο από τα «πυρομαχικά» των διαδηλωτών εναντίον των Μονάδων Αντιμετώπισης Ταραχών της γερμανικής Αστυνομίας, οι οποίες απαντούσαν με χρήση «κανονιών» νερού, ροπάλων, σπρέι πιπεριού και χημικών.

Ζημιές προκλήθηκαν σε φωτεινούς σηματοδότες, γυάλινες στάσεις λεωφορείων, προθήκες καταστημάτων και οδοφράγματα της Αστυνομίας, ενώ οι διαδηλωτές έκαψαν ένα αυτοκίνητο, πολλούς κάδους απορριμμάτων και έριξαν βόμβες μπογιάς στο υπουργείο Οικονομικών.

Αναφέρθηκαν αρκετοί τραυματίες τόσο από την πλευρά των διαδηλωτών, όσο και των αστυνομικών, από τις συγκρούσεις που μαίνονταν μέχρι τις 02:00 το πρωί τοπική ώρα.

Επίκεντρο των συγκρούσεων ήταν η συνοικία Κρώυτσμπεργκ, όπου έχουν σημειωθεί αρκετές φορές επεισόδια ανάμεσα στην Αστυνομία και αναρχικούς την Εργατική Πρωτομαγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου