Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Παραμένει η Αλ Κάιντα η μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ



1 Μαΐου 2009, 08:13
Το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα που έχει ενισχυθεί τον τελευταίο χρόνο στις ζώνες των φυλών στο Πακιστάν, παρέμεινε η πλέον σοβαρή τρομοκρατική απειλή το έτος 2008 σε όλον τον κόσμο.
Αυτή είναι η διαπίστωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σύμφωνα με έκθεση για τους κινδύνους της τρομοκρατίας εσωτερικούς και εξωτερικούς.
«Η Αλ Κάιντα και τα φιλικά της τρομοκρατικά δίκτυα συνεχίζουν να χάνουν έδαφος τόσο στον τομέα της δομής τους όσο και στην υποστήριξή τους από την κοινή γνώμη, αλλά παρέμειναν η πιο μεγάλη και σοβαρή απειλή για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους το 2008», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ετήσια έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η Αλ Κάιντα αποκατέστησε ορισμένες από τις επιχειρησιακές ικανότητές της μετά από την 11η Σεπτεμβρίου εκμεταλλευόμενη τις περιοχές των φυλών στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν.
Ταυτόχρονα τα μέλη της Αλ Κάιντα ενισχύονται και αντικαθιστούν ταχέως όλα τα ηγετικά της στελέχη που σκοτώθηκαν ή συνελήφθησαν και αλλάζουν το σύστημα ελέγχου στην κεντρική διοίκησή της.
Με αυτή την πολιτική γίνονται εκ νέου ισχυροί και επικίνδυνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου