Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Σε κρίσιμη κατάσταση ο "δικός μας" Ευγένιος Σπαθάρης


8 Μαΐου 2009, 13:22
Με μηχανική υποστήριξη βρίσκεται στη ζωή ο Ευγένιος Σπαθάρης, μετά από ατύχημα που είχε το βράδυ της Τρίτης στο Ινστιτούτο Γκαίτε.

Ο πιο γνήσιος εκφραστής της ελληνικής παράδοσης έπεσε από τις σκάλες κατά την προσέλευσή του σε εκδήλωση του Ινστιτούτου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον 85χρονο άνδρα στο ΚΑΤ, όπου και νοσηλεύεται "κλινικά νεκρός".

Όπως δήλωσε στη zougla.gr η σύζυγός του, Φανή, ο Ευγένιος Σπαθάρης "έχει αιμάτωμα στο κεφάλι και θεωρείται από τους γιατρούς εγκεφαλικά νεκρός".

Ο Ευγένιος Σπαθάρης έχει τιμηθεί με Βραβείο Ρώμης (1962), με το Α' Μετάλλιο του Πρίγκιπα του Μοντ, Α' Βραβείο Πολωνίας (1978), Α' Μετάλλιο Τοσκανίνι (Ιταλία) το 1978 κ.ά. Τέλος, το 2007 τιμήθηκε ιδιαίτερα από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού για την μεγάλη του προσφορά στο καλλιτεχνικό αυτό είδος, για το οποίο του αναγνωρίστηκε ο τίτλος του "μεγάλου δασκάλου".

Ο Καραγκιόζης, ο φτωχός Έλληνας που καυτηριάζει την Ελληνική πραγματικότητα με τον δικό του τρόπο, διασκεδάζοντας γενιές και γενιές, θεωρείται ο σπουδαιότερος χαρακτήρας του παραδοσιακού Θεάτρου Σκιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου