Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Σκότωσε ψάρια για να αποδείξει την τοξικότητα σαμπουάν



15 Μαΐου 2009, 18:45
Οι δικαστικές Αρχές της Δανίας κατηγορούν μια δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης ότι παραβίασε το νόμο περί προστασίας των ζώων, επειδή πραγματοποίησε ένα «πείραμα» σε ψάρια ενός ενυδρείου και σκότωσε δώδεκα από αυτά.

Πρόκειται για τη δημοσιογράφο Λίζμπεθ Κλέστερ, η οποία εργάζεται στην εκπομπή «Kontant» του καναλιού DR1.

Στο πλαίσιο ενός ρεπορτάζ που έγινε το Νοέμβριο του 2004 σχετικά με την τοξικότητα ενός σουηδικού σαμπουάν, η Κλέστερ έριξε μέσα σε ένα ενυδρείο μια ποσότητα του προϊόντος σε μεγάλη διάλυση, με αποτέλεσμα μέσα σε τέσσερις μέρες να πεθάνουν 12 ψάρια από τα συνολικά 13 που περιείχε το ενυδρείο.

Σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας, οι αρχισυντάκτες της εκπομπής εξέτασαν προσεκτικά το θέμα προτού δώσουν το «πράσινο φως» για το ρεπορτάζ, αλλά παραδέχτηκε πως με την πράξη της παραβίασε το νόμο περί προστασίας των ζώων, στην προσπάθειά της να αποδειχτεί πως οι βιομηχανίες χρησιμοποιούν συστατικά επιβλαβή για την υγεία, που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες και άλλες σοβαρές ασθένειες στους καταναλωτές.

Ένας τηλεθεατής που είδε την εκπομπή και είναι κτηνίατρος αποφάσισε να κάνει μήνυση στη δημοσιογράφο, επειδή υπέβαλε τα ψάρια σε αυτή τη δοκιμασία, αφού απαγορεύονται διά νόμου τα πειράματα στα ζώα.

Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο και η δίκη θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, ενώ αν κριθεί ένοχη η δημοσιογράφος θα κληθεί να πληρώσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου