Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Έληξε η κατάσταση ομηρίας σε τράπεζα της Τουρκίας


13 Μαΐου 2009, 19:30
Αίσιο τέλος έλαβε η επτάωρη κατάσταση ομηρίας που εκτιλύχτηκε σε τράπεζα της Τουρκίας, αφού οι ειδικές δυνάμεις της στυνομίας εισέβαλλαν επιτυχώς στον χώρο που ένας ένοπλος κρατούσε δια της βίας εννέα υπαλλήλους, οι οποίοι απελευθερώθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ο δράστης συνελήφθη.

Το χρονικό της ομηρίας

Αρχικά ο δράστης εισέβαλλε στην τράπεζα που βρίσκεται στο τουριστικό θέρετρο του Κουσάντασι στην Τουρκία και κράτησε συνολικά 11 ομήρους. Από την πρώτη στιγμή ειδικοί διαπραγματευτές της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο και προσαπαθούσαν με τη χρήση μαγαφώνων να πείσουν τον ένοπλο να παραδωθεί.

Σύμφωνα με τις Αρχές, μετά από λίγη ώρα δύο γυναίκες όμηροι απελευθερώθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι όμηροι αναγκάσθηκαν από τον δράστη να πέσουν κάτω. Από το εσωτερικό της τράπεζας Vakifbank, την οποία είχε περικυκλώσει η αστυνομία, ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

Η τουρκική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες του υποκαταστήματος περικυκλωμένου από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οπως δήλωσε στο πρακτορείο Ανατολή ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας του Αϊδινίου Τζελάλ Ουλουσόι, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα κυνηγετικό όπλο και φορούσε μάσκα στο πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου