Τρίτη 12 Μαΐου 2009

"Ορθοπεταλιές στο Όνειρο"


"Ένα «ποτάμι» με ποδήλατα πλημμύρησε την Κυριακή, τους δρόμους του Μεσολογγίου, στην ποδηλατοδρομία με σύνθημα «Ορθοπεταλιές στο Όνειρο» που διοργανώθηκε από φορείς της πόλης, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία στη...

χρήση του ποδηλάτου για τις μετακινήσεις στην πόλη, στο πλαίσιο μιας πανελλαδικής πρωτοβουλίας σε διάφορες πόλεις.
Χωρίς καμιά υπερβολή η ανταπόκριση των πολιτών ξεπέρασε και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη των διοργανωτών, αφού το «μήκος» της ποδηλατοδρομίας ξεπέρασε με μετριοπαθείς υπολογισμούς, το 1χλμ.
Η διαδρομή που ακολούθησαν οι ποδηλάτες είχε ως σκοπό να αναδειχθούν μέσω αυτής τα αξιοθέατα αλλά και το σύγχρονο πρόσωπο της πόλης του Μεσολογγίου αφού η ποδηλατοδρομία διήλθε από τον Κήπο των Ηρώων, το Λιμάνι, τα μουσεία Τρικούπη και Παλαμά για να καταλήξουν μέσω της Χαρ. Τρικούπη στην Κεντρική Πλατεία, απ’ όπου άλλωστε ξεκίνησαν.
Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα που έστειλαν οι κάτοικοι του Μεσολογγίου με τη μαζική τους συμμετοχή στην ποδηλατοδρομία έχει πολλούς αποδέκτες, μιας και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η βούληση των πολλών για χρήση του ποδηλάτου για τις μετακινήσεις στην πόλη και κατά συνέπεια θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε η κίνηση με ποδήλατο να μην γίνεται με προβλήματα…
Κι αυτό διότι είδαμε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας να συμμετέχουν στην ποδηλατοδρομία με τις κλασσικές «μαρίκες», είδαμε μητέρες με μικρά παιδιά στα ποδήλατά τους, είδαμε νεαρούς με αγωνιστικά ποδήλατα και κυρίως είδαμε πάρα πολλά παιδιά ακόμη και νήπια με τα μικρά τους ποδήλατα να δίνουν μια ξεχωριστή νότα σ’ αυτή τη γιορτή.
Και λέμε γιορτή διότι έτσι εξελίχθηκε η ποδηλατοδρομία, αφού οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να ακούγεται στην κεντρική πλατεία χαρούμενη μουσική και κυρίως με τις σφυρίχτρες που μοιράστηκαν στα παιδιά δημιουργήθηκε ένα όμορφο σκηνικό χαράς.
Πριν την έναρξη της ποδηλατοδρομίας ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος, ο εκπρόσωπος του ΤΕΙ Αριστογιάννης Γαρμπής, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου Μάκης Θεοφιλάτος και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων του Ποδηλάτου Βασίλης Ράπτης απηύθυναν χαιρετισμούς για να τονίσουν την σπουδαιότητα της χρήσης του ποδηλάτου για τις μετακινήσεις στην πόλη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου