Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Παραιτήθηκε ο Ιάπωνας αρχηγός της αντιπολίτευσης στη σκιά οικονομικού σκανδάλου


11 Μαΐου 2009, 14:46
Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Ιαπωνίας, Ιτσίρο Οζάουα, από την προεδρία του κεντρώου Δημοκρατικού Κόμματος, ύστερα από την αποκάλυψη σκανδάλου για παράνομη χρηματοδότηση των Δημοκρατικών, μερικούς μόλις μήνες πριν από τις εκλογές.

«Προκειμένου να ενισχύσω την ενότητα του κόμματος με στόχο τη νίκη στις προσεχείς εκλογές και την αλλαγή της κυβέρνησης, αποφάσισα να θυσιαστώ και να παραιτηθώ από την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος», δήλωσε ο Οζάουα στον Τύπο.

Η δημοτικότητα του 66χρονου μειώθηκε κατακόρυφα τον Μάρτιο, μετά την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του γραμματέα του για παράβαση του νόμου περί χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων.

Πριν την αποκάλυψη του σκανδάλου, το Δημοκρατικό Κόμμα είχε σαφές προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, δημιουργώντας προσδοκίες ότι θα μπορούσε να δώσει τέλος στην πεντηκονταετή κυριαρχία του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος στην εξουσία.

Ωστόσο, το σκάνδαλο στο οποίο παγιδεύτηκε ο στενός συνεργάτης του Οζάουα επισκίασε τις πιθανότητες μιας σαφούς εκλογικής νίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου