Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Πανηγύριζαν μέχρι το πρωί... ολόκληρο κύπελλο ήταν αυτό



ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Δεν κοιμόντουσαν... Οι στίχοι γνωστού τραγουδιού, θύμισαν τις ώρες που επακολούθησαν. Ο Μπατίστ να φωνάζει εκστασιασμένος «Δεν κοιμάμαι απόψε, baby» ενώ η γυναίκα του Σάρα να τραγουδάει... «και να φωνάζω στο Θεό, Πανάθα μου σε αγαπώ». Ο Νίκολα Πέκοβιτς σαν διευθυντής ορχήστρας διηύθυνε... τον ύμνο του τριφυλλιού και όλη η ομάδα ήταν σε κατάσταση έκστασης. Που έγιναν όλα αυτά; Στο ξέφρενο και αυθόρμητο γλέντι που στήθηκε λίγη ώρα μετά το 5ο Eυρωπαϊκό στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι πράσινοι. To gazzetta.gr ήταν και εκεί και σας μεταφέρει τι έγινε στο ξενοδοχείο και σας βάζει στο κλίμα με παρασκήνια και αποκλειστικό φωτορεπορτάζ του Βαγγέλη Στόλη.

Από την ώρα που τελείωνε το ματς όλα συνέβησαν με σχετική ταχύτητα! Αρχικά προγραμματισμένο οι πρωταθλητές Ευρώπης να ταξίδευαν και να έφταναν στην Ελλάδα στις 5 το πρωί ώρα Ελλάδος. Όμως με προτροπή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ώστε να ξεκουραστεί η ομάδα και με τη θέληση της διοίκησης να ικανοποιήσει τους οπαδούς που θα σπεύσουν στην υποδοχή άλλαξαν το πρόγραμμα. Οι πράσινοι επρόκειτο να πετάξουν από Βερολίνο στις 3.30 ώρα Ελλάδος και να φτάσουν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» περίπου στις 6 το πρωί.

Αυτό το τρόπαιο ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τον Παναθηναϊκό αφού μπορεί να ήταν το 5ο αλλά για πάρα πολλούς ήταν το πρώτο (π.χ. Σπανούλης, Περπέρογλου, Νίκολας) και για άλλους το πολλοστό (Ομπράντοβιτς 7ο, Αλβέρτης 5ο, Γιασικεβίτσιους 4ο).


Η διαιτησία που προκαλούσε... αηδία

Στα αποδυτήρια υπήρχε εκνευρισμός με κεντρικό θέμα συζήτησης μέχρι το πρωί ήταν η διαιτησία που δεν χαρακτηριζόταν από ανθρώπινα λάθη. Μια διαιτησία που προκαλούσε... αηδία σε όσους παρακολούθησαν το ματς και κάθε σφύριγμα ξανά συζητήθηκε πολλές φορές το βράδυ τόσο στο ξενοδοχείο όσο και στα αποδυτήρια.

Χαρακτηριστικό της έκρηξης και του εκνευρισμού που δεν είχε φύγει ακόμα ήταν ο έξαλλος Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Την ίδια ώρα ο Ρήγας έλεγε έξω από το γήπεδο με προκλητικό τρόπο «Εντάξει, αν έχουν παράπονα, ας έχουν παράπονα».

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είχαν συνομιλία στα αποδυτήρια για την διαιτησία και ο Λιθουανός ανέφερε ότι πήρε μισή χαρά και αισθανόταν περίεργα για όλα όσα έγιναν αφού δεν έχει ξαναδεί τέτοιο πράγμα στην ζωή του τονίζοντας :«Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που πήγαν να μας κάνουν». Μάλιστα ο Σάρας αποκάλυψε πως στην τελευταία φάση όταν και ο Σισκάουσκας σούταρε από τη γραμμή του τριπόντου και έληγε το παιχνίδι, ο διαιτητής Αρτεάγκα όταν η μπάλα ήταν στον αέρα πήγε να σφυρίξει φάουλ. Οχι, στο μαρκάρισμα του Νίκολας πάνω στον Σίσκα αλλά σε μια διεκδίκηση στην ρακέτα του Σμόντις με τον Μπατίστ. Ο Αρτεάγκα υψώνει τη γροθιά του, φαίνεται από το βίντεο, για να υποδείξει το φάουλ αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο του. Ο Μπραζάουσκας σφύριξε τη λήξη και απέτρεψε να δοθούν δύο ελεύθερες βολές στην ΤΣΣΚΑ σε νεκρό χρόνο και ενώ είχαν μπει οι παίκτες μέσα στο παρκέ για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του 5ου ευρωπαϊκού. Ο Λιθουανός ρέφερι απέτρεψε έτσι για πρώτη φορά την είσοδο φιλάθλων σε Φάιναλ Φορ αφού η πράσινη κερκίδα έβραζε με τις αποφάσεις των διαιτητών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Θανάσης Γιαννακόπουλος από την 15η σειρά που καθόταν στα επίσημα βρέθηκε πίσω από τον πάγκο του τριφυλλιού. Τα νεύρα ήταν τόσο τσιτωμένα που ο ιθυνών νους της ΤΣΣΚΑ, Κουσένκο γύρισε και χαστούκισε κάποιον που καθόταν στην δεύτερη σειρά!

Το πράσινο πάρτι

Η αποστολή έφυγε από τα αποδυτήρια χωρίς μπάνιο με όλους τους παίκτες αλλά και το τεχνικό επιτελείο να είναι βρεγμένοι από... σαμπάνια. Γύρισαν στο ξενοδοχείο ήρεμοι αφού είχε αλλάξει η πτήση τους και πίστευαν ότι εκεί θα είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα ντους αλλά...

Το πούλμαν έφτασε στο ξενοδοχείο αλλά από την πόρτα του λεωφορείου μέχρι την είσοδο οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν ένα τέταρτο αφού τους περίμεναν περίπου 400 οπαδοί του τριφυλλιού. Το ξενοδοχείο δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστό αφού δεν ήταν από αυτά που είχε κλείσει η Ευρωλίγκα για τις τέσσερις ομάδες της διοργάνωσης.

Όταν έφτασε το πούλμαν με το 5ο ευρωπαϊκό στην πρόσοψη του έγινε πανζουρλισμός με τους παίκτες να τραγουδούν μέσα σε αυτό. Αυτοί που άργησαν πιο πολύ να φτάσουν στον στόχο τους που ήταν η κεντρική πόρτα του ξενοδοχείου ήταν οι Διαμαντίδης, Ομπράντοβιτς, Μπατίστ και Σπανούλης, οι οποίοι αποθεώθηκαν.

Ο Ιτούδης άκουσε και αυτός ρυθμικά το όνομα του και όλοι ξεκίνησαν να υπογράφουν αυτόγραφα και να βγάζουν φωτογραφίες. Ο Βεργίνης, μάλιστα, ομολόγησε ότι δεν έχει υπογράψει περισσότερα αυτόγραφα στη ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου