Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

"Σε κρίση τα νεύρα των εργαζομένων στα ΚΕΠ"


"Φαίνεται ότι μεγαλύτερη κρίση αντιμετωπίζουν οι εφαρμογές που υπάρχουν για την εξυπηρέτηση των πολιτών στα ΚΕΠ.
Πρόβλημα 1ο
Εφαρμογή απογραφής ΑΜΚΑ
Σε βάσανο έχει αποδειχθεί η εφαρμογή του ΑΜΚΑ τόσο για τους...

εργαζομένους αλλά κυρίως για τους πολίτες που προσπαθούν να απογραφούν μέσω των ΚΕΠ. Η εφαρμογή της ΙΔΙΚΑ ΑΕ πέρα από το γεγονός της δυσχρηστία της από τους υπαλλήλους, συνεχώς «πέφτει» με αποτέλεσμα τις ουρές στα ΚΕΠ αφού τα Ταμεία σε καμιά περίπτωση δεν εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους τους διώχνοντας τους με τρόπο.
Προβλημα 2ο
Δικτυακή Πύλη ΕΡΜΗΣ
Η πύλη που με τυμπανοκρουσίες η ηγεσία του ΥΠ. Εσωτερικών υποδέχτηκε καθημερινά αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων αφού είναι χαρακτηριστικά αργή .Εαν σε αυτό προσθέσεις το γεγονός πως οι online διαδικασίες αφορούν μόνο το Εθνικό Δημοτολόγιο (όπου σε αυτό έχουν ενταχθεί παρα μόνο κάποιοι πολύ μικροί δήμοι ) ,το Ειδικό Ληξιαρχείο που αφορά πράξεις που έχουν συντελευτεί στο εξωτερικό καθώς και το ΕΛΓΑ ,εύκολα μπορεί να συμπεράνει κάποιος ότι πρόκειται για φούσκα!
Το σημαντικότερο πρόβλημα όμως δεν είναι άλλο από την δικαστική απόφαση που αναμένεται και αφορά την προσφυγή της πρωην αναδόχου εταιρείας κατά του ΥΠΕΣ αφού όπως ισχυρίζονται οι ενάγοντες τα ΚΕΠ λειτουργούν με κλεψίτυπη εφαρμογή ,εφαρμογή που είχε αναπτύξει η πρωην ανάδοχος εταιρεία και το ΥΠΕΣ έκλεψε στην κυριολεξία τον κώδικα και ανέβασε μια ακριβώς ίδια εφαρμογή ακόμα και με το ίδιο όνομα.
Όπως μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κάποιος ανά πασα στιγμή μπορεί να επισκεφθείς ένα ΚΕΠ και να το βρεις όχι απλά κλειστό αλλά σφραγισμένο.
Σε ότι αφορά το τι λέει ο αρμόδιος Υφυπουργός για τα ΚΕΠ ο κος Ζωης Χρ για όλα αυτά;; Μάλλον τα αγνοεί αφού στη μέχρι τώρα θητεία του ουδέποτε έχει ασχοληθεί με το θεσμό και θεωρεί σημαντικότερο την προμήθεια υβριδικών αυτοκινήτων από τους βουλευτές .
Επιπλέον φροντίζει για το μέλλον του αφού σε περίπτωση που δεν εκλεγεί και ασκήσει το επάγγελμα του ,τη δικηγορία ,φρόντισε να περάσει διάταξη όπου οι δικηγόροι δεν χρειάζονται εξουσιοδότηση στις δημόσιες υπηρεσίες για συναλλαγές που αφορούν πελάτες τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως έναντι αδράς αμοιβής θα αναλαμβάνουν οποιουδήποτε τύπου διεκπεραιώσεις και θα τρέχουν στα ΚΕΠ να βγάλουν οι υπάλληλοι την άκρη και απλά οι δικηγόροι θα εισπράττουν την αμοιβή. Με λίγα λόγια τα ΚΕΠ δεν θα μεταβληθούν σε Κέντρα Ολοκληρωμένων Συναλλαγών όπως εδώ και 5 χρόνια προαναγγέλλει ο κος Παυλοπουλος αλλά σε Παραμαγαζα δικηγόρων.
Σε ότι αφορά την εδώ και καιρό, από μεριάς ΥΠΕΣ ,επερχομένη προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό στα ΚΕΠ έχει πάει στις καλένδες αφού πολύ απλά κανένας από το ΥΠΕΣ δεν έλεγξε αν έχουν γίνει οι απαραίτητες πιστώσεις στο προϋπολογισμό του 2009."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου