Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Μεγάλη «ήττα» των εκδοτών, που χάνουν το δικαίωμα στα «μαύρα»


6 Μαΐου 2009, 19:05
Απέσυρε την τροπολογία με την οποία παρατεινόταν το καθεστώς έκπτωσης χωρίς δικαιολογητικά δαπανών από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων ΜΜΕ σε ποσοστό 2%, ο υφυπουργός Οικονομίας, Αντώνης Μπέζας.

Ανακοινώνοντας την απόφαση από το βήμα της Βουλής, που συνεδρίαζε με αφορμή την, επί των άρθρων, συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, είπε πως είχε σχηματίσει την εντύπωση ότι με τη διάταξη αυτή συμφωνούσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Μπέζας δήλωσε ότι η κυβέρνηση κατέθεσε τη ρύθμιση ύστερα από αίτημα του θεσμικού φορέα των επιχειρήσεων ΜΜΕ και με δεδομένο ότι είναι μία ρύθμιση που ισχύει από το 1955 και λαμβάνει έκτοτε συνεχείς παρατάσεις. Μάλιστα, όπως είπε, για πρώτη φορά σ' αυτό το 2%, επιβάλλεται με τη συγκεκριμένη διάταξη και φόρος με συντελεστή 10%.

«Υπήρξαν ενδείξεις ότι η ρύθμιση είχε τη συμφωνία τουλάχιστον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο και ως κυβέρνηση είχε νομοθετήσει όλες τις σχετικές παρατάσεις από τη δεκαετία του 1980 μέχρι και σήμερα», πρόσθεσε και καταληκτικά δήλωσε: «Εφόσον, όμως, διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει αυτή η συμφωνία, η κυβέρνηση αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη».

«Από τους «νταβατζήδες» του γνωστού ψητοπωλείου διανύσαμε μεγάλη διαδρομή, για να φτάσουμε στη σημερινή διάταξη για να δώσει στους «νταβατζήδες», το θανάσιμο όπλο της χειραγώγησης της κοινής γνώμης, το κουτί της Πανδώρας, το σκοτεινό χρήμα. Μετά την προχθεσινή μέρα, χαίρομαι γιατί εξεγέρθησαν οι βουλευτές της ΝΔ και εξανάγκασαν την κυβέρνηση να υποχωρήσει», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Θ. Πάγκαλος.

«Για τι πράγμα μιλάτε; Όταν παρατείνατε εσείς, το ΠΑΣΟΚ, τη ρύθμιση αυτή από το 1980, αυτό το κουτί δεν ήταν δηλητηριώδες; Τι είχε τότε μέσα; Γλυκό ή κομπόστα; Και σήμερα έχει δηλητήριο; Δε δικαιούστε λοιπόν να μας κατηγορείτε», απάντησε στον κ. Πάγκαλο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Παναγιώτης Αδρακτάς.

«Καλά κάνατε και το αποσύρατε», είπε εκ μέρους του ΚΚΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Γκατζής, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «απαράδεκτη και σκανδαλώδη» την τροπολογία.

Θετική χαρακτήρισε την απόσυρση της διάταξης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, μια «σκανδαλώδη ρύθμιση που έπαιρνε συνεχείς παρατάσεις», ενώ είπε πως την απέσυρε η κυβέρνηση, γιατί διαφώνησαν βουλευτές της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου