Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

"Aνασφάλιστοι οι ασφαλισμένοι του δημοσίου"


"Επειδή οι Ευρωπαίοι χλεύασαν και πέταξαν στα σκουπίδια το περίφημο ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας καθώς επίσης και τους στρατηγικούς σχεδιασμούς αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης ,η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε "ρυθμίσεις"που θα αναγκάσουν τους επικριτές της Ε.Ε να χειροκροτήσουν με ικανοποίηση.
Φυσικά δεν μιλάμε για αγορές απο την υπο πτώχευση ευρωπαϊκή πολεμική βιομηχανία, όπλικών συστημάτων ή υποβρυχίων που μπατάρουν ,αλλά...

για τη δραστική περικοπή των δαπανών για ιατρικές εξετάσεις του 1,5 εκατ. ασφαλισμένων στο δημόσιο.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όποιος ασφαλισμένος είναι π.χ καρκινοπαθής και ο γιατρός του υποπτεύεται μετάσταση στα οστά ,το απαραίτητο σπινθηρογράφημα οστών ,θα το πληρώσει απο την τσέπη του.Οι εξετάσεις για τις οποίες απο εδώ και πέρα ο ...ασφαλισμένος δεν θα καλύπτεται απο το ταμείο του δημοσίου και θα τις πληρώνει ο ίδιος ,είναι δεκάδες (ήθελα να ήξερα ποιές θα καλύπτονται) μερικές απο τις οποίες είναι οι εξής:
*Ολόσωμο σπινθηρογράφημα οστών
*Προσδιορισμός λιποπρωτεϊνης Α
*Καρκινικοί δείκτες
*Ελεύθερη θυροξίνη αίματος
*Αντισώματα ηπατίτιδας C
*Αντισώματα HIV 1(AIDS)
*Aντισώματα HIV2 (AIDS) κλπ.
Απο την άλλη είναι εντυπωσιακή η "ευαισθησία" της κυβέρνησης με την οποία αντιμετωπίζει άλλες "κοινωνικές ομάδες" όπως αυτές των "δημιουργών" ομοφυλοφιλικών ταινιών ,το φεστιβάλ των οποίων το χρηματοδοτεί και το υποστηρίζει δια των ...χορηγιών του κ. Σαμαρά.
Απο την μιά ο σεβασμός στην ...διαφορετικότητα και απο την άλλη η ασέβεια στο δράμα του ασθενούς που είχε την ...κακή τύχη να είναι Έλληνας πολίτης ασφαλισμένος στο δημόσιο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου