Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Τον ιερομόναχο Νεκτάριο καταγγέλλει η οικογένεια της Θώδη


7 Μαΐου 2009, 23:59
Δεν ήταν μόνο οι τηλεοπτικές εκπομπές «κοινωνικής κριτικής» που οδήγησαν την Έφη Θώδη στα αδιέξοδα. Ήταν και οι αετονύχηδες των παραεκκλησιαστικών κυκλωμάτων που αλωνίζουν την κοινωνία και καραδοκούν για να παγιδεύσουν τα θύματά τους.

Στην περίπτωση της Έφης Θώδη, ψυχολογικός δυνάστης, αλλά και αδηφάγο αρπακτικό της περιουσίας της, ήταν ένας ιερομόναχος από τη Σαλαμίνα. «Ο Μάγος», όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι και που ανήκει στη συνομοταξία των «Εξορκιστών». Θύματά του οι αφελείς θρησκόληπτοι.

Στην αρχή όλοι υπέθεταν πως ανήκει στους Παλαιοημερολογίτες, αλλά τελικά είναι ένας κοινός μπαγαπόντης. Δεν ανήκει ούτε στην επίσημη Εκκλησία, ούτε την ανεπίσημη, ούτε σε άλλο δόγμα. Έχει απλά στήσει μία βιομηχανία εξορκισμών και παγιδεύει τα θύματά του που πιστεύουν πως θα τους γλυτώσει από τα «δαιμόνια».

Έπρεπε να εντοπίσουμε τον αυτοαποκαλούμενο ιερομόναχο Νεκτάριο Γεωργίου. Ο μόνος τρόπος ήταν να πάμε στη Σαλαμίνα, στην τοποθεσία Βασιλικά, όπου κάθε Τετάρτη και Κυριακή ξορκίζει τον Σατανά. Ο Νεκτάριος ήταν, όλως περιέργως, απών κάθε φορά που κτυπούσαμε την πόρτα του.

Παρακολουθήσαμε τους εξορκισμούς του «Μάγου». Υπάρχουν άνθρωποι, συμπολίτες μας το 2009, που πιστεύουν πως είναι δυνατόν να γλυτώσουν από τα «δαιμόνια»... Παρακολουθήστε τις μεσαιωνικές αυτές πρακτικές.

Οι άνθρωποι αργούν, αλλά τελικά καταλαβαίνουν έστω και με καθυστέρηση. Μία ηλικιωμένη γυναίκα από τη Σαλαμίνα ομολογεί ότι ο ιερομόναχος Νεκτάριος της κατέστρεψε τη ζωή και την εκμεταλλεύτηκε οικονομικά, υφαρπάζοντάς της 57 στρέμματα γης αλλά και μετρητά. Και όλα αυτά στο όνομα της πίστης και της απαλλαγής από τον Σατανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου