Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Η Κίνα καθυστερεί το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ


14 Μαΐου 2009, 09:53
Το ταξίδι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην μακρινή Κίνα, πηγαίνει λίγες ώρες πίσω την επίσημη ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ.

Αν και η απόφαση–κατά τις διαρροές- έχει ληφθεί, στην Ιπποκράτους επέλεξαν να ανακοινώσουν τα ονόματα μετά από την αντίστοιχη ανακοίνωση των υποψηφίων, της Νέας Δημοκρατίας.

Αφενός για λόγους επικοινωνιακού εντυπωσιασμού, αλλά και για να αποφύγουν πιθανή έκπληξη από την πλευρά της κυβερνώσας παράταξης.

Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να μην αφήσει τίποτε στην τύχη του και γι αυτό η τελική απόφαση του κ. Παπανδρέου και ειδικώς για τον/την επικεφαλής του συνδυασμού, θα ληφθεί και με βάση την αντίστοιχη επιλογή του πρωθυπουργού.

Πάντως θεωρείται δεδομένο ότι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου θα είναι πρόσωπο το οποίο θα αναδεικνύει την πολιτική βαρύτητα που δίνει το ΠΑΣΟΚ στη μάχη της 7ης Ιουνίου.

Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανακοινωθεί- όπως και της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή, μετά την επιστροφή του προέδρου του Κινήματος, Γιώργου Παπανδρέου από την Κίνα.

Δεν αποκλείεται μάλιστα για τους λόγους εντυπωσιασμού- όπως προαναφέρθηκε- η ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου να γίνει στην Πάτρα, το βράδυ της Κυριακής, στη διάρκεια της μεγάλης ανοιχτής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ.

Επικρατέστερος για τη θέση του «πρώτου» φαίνεται ότι είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Είναι εξάλλου το πρόσωπο που είναι πιο κοντά στα χαρακτηριστικά που διαρρέει το ΠΑΣΟΚ ότι θα έχει ο επικεφαλής.

Πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, με «εξειδίκευση» στην οικονομία, αλλά και πολιτικός της «νεώτερης γενιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου