Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

"Μαϊμού" ηλεκτρονικά φαρμακεία υπόσχονται θεραπεία για τη "νέα γρίπη"


Φαρμακεία «μαϊμού» έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο με ηλεκτρονικά μηνύματα-σκουπίδια (spam),τα οποία διαφημίζουν αντι-ιικά φάρμακα σχετιζόμενα με την γρίπη Α’.

Οι ειδικοί σε θέματα κυβερνο-ασφάλειας προειδοποιούν και εφιστούν μεγάλη προσοχή στους χρήστες του διαδικτύου, ώστε να μην υποκύψουν στις δελεαστικές προσφορές των επιτήδειων, οι οποίοι προσπαθούν να καπηλευτούν την αγωνία και το φόβο για τη γρίπη των χοίρων αθώων πολιτών.

Οι επίδοξοι «φαρμακοποιοί»- χάκερ, αφού πείσουν τους ανυποψίαστους χρήστες για αγορά του διαφημιζόμενου προϊόντος, καταφέρνουν να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά υποκλέπτοντας τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Times Λονδίνου.

Η εταιρεία ΜcAfee, γνωστή στο χώρο της παραγωγής λογισμικού κατά των ηλεκτρονικών ιών, ανακοίνωσε απότομη αύξηση των προϊόντων της αμέσως μετά την εμφάνιση της νόσου.

Οι εταιρίες παραγωγής ηλεκτρονικών αντιβιοτικών προειδοποιούν τους επισκέπτες του διαδικτύου όχι μόνο να μην εμπιστεύονται διαδικτυακούς τόπους, δίνοντας τα στοιχεία των πιστωτικών τους καρτών, αλλά επιπλέον να μην "κλικάρουν" ποτέ πάνω σε ύποπτα μηνύματα που σχετίζονται με τη γρίπη των χοίρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου