Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Οι Γάλλοι φορολογούμενοι ''πληρώνουν'' το cd της Κάρλα



5 Μαΐου 2009, 16:52
Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γαλλία με την απόφαση της κυβέρνησης να διανείμει δωρεάν, μαζί με τοπικά γαλλικά προϊόντα, το cd της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, Κάρλα Μπρούνι, στο πλαίσιο μιας καμπάνιας για την προώθηση των εξαγωγών.

Το μουσικό άλμπουμ θα σταλεί σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, συνοδευόμενο από ένα μπουκάλι κρασί και εκλεκτό τυρί.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει μοναδικό στόχο την αύξηση των πωλήσεων των γαλλικών γεύσεων διεθνώς. Ωστόσο, υποστηρίζουν ότι δεν είναι παρά ένας τρόπος του Νικολά Σαρκοζί να «πουλήσει» το cd της γυναίκας του.

Μάλιστα, σήμερα, Γάλλοι σχολιαστές στα Μέσα χαρακτηρίζουν την Μπρούνι «Κάρλα – Αντουανέτ», συγκρίνοντάς την έτσι με τη Γαλλίδα βασίλισσα Μαρία Αντουανέτα, που ήταν κακομαθημένη από τον σύζυγό της, Λουδοβίκο XVI.

Το «πακέτο προσφοράς» θα λάβουν περίπου 14.000 άνθρωποι σε 19 χώρες, μέσω του Υπουργείου Γεωργίας.

Σε αντάλλαγμα, οι παραλήπτες καλούνται να διοργανώσουν μία «Γαλλική βραδιά» με φίλους, όπου θα απολαύσουν τα γαλλικά προϊόντα και στη συνέχεια πρέπει να γράψουν τη γνώμη τους σε ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Αυτό, όμως, που εξοργίζει τους Γάλλους, είναι ότι χρειάστηκε 1 εκατομμύριο λίρες από τα χρήματα των φορολογουμένων να δοθούν στην εταιρεία παραγωγής της Κάρλα.

Το cd της Κυρίας Σαρκοζί κυκλοφόρησε λίγο μετά το γάμο της με τον Γάλλο πρόεδρο, αλλά κατάφερε να πουλήσει λιγότερα από 90.000 αντίτυπα στη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου