Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Πρεμιέρα στην Ελλάδα σήμερα το “Illuminati”


Πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους κάνει σήμερα, 13/05, η μεταφορά του μυθιστορήματος του Dan Brown (Κώδικας Da Vinci) “Illuminati”.

Πρωταγωνιστής ο Tom Hanks και σκηνοθέτης ο Ron Howard (και οι δυο από την ταινία“Κώδικας Da Vinci”).

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο εξωτερικό πριν λίγες μέρες και απόκτησε αρκετά καλά σχόλια και κριτικές σε αντίθεση με τον Κώδικα Da Vinci, κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα τον σκηνοθέτη και φυσικά το cast!

Η υπόθεση της ταινίας:

Ο Τομ Χάνκς ενσαρκώνει ξανά τον διάσημο καθηγητή Θρησκειολογίας του Χάρβαρντ, Ρόμπερτ Λάνγκντον, ο οποίος βλέπει το Βατικανό να κάνει την ανάγκη φιλοτιμία και να ζητά τα φώτα του στην υπόθεση απαγωγής των τεσσάρων επικρατέστερων καρδιναλίων για τη θέση του προσφάτως και αιφνιδίως εκλιπόντα Πάπα.

Οι δράστες ισχυρίζονται ότι είναι μέλη της μυστικής αδελφότητας Illuminati (Πεφωτισμένοι), δηλώνοντας πως το τάγμα τους όχι μόνο δεν έχει εξαφανιστεί όπως πιστευόταν, αλλά πως θα πάρουν εκδίκηση για τους διωγμούς που υπέστησαν πριν από αιώνες οι ίδιοι και η επιστήμη από τη στενομυαλιά και τη μισαλλοδοξία της Καθολικής Εκκλησίας.

Πως; Απειλούν να ανατινάξουν το Βατικανό με ποσότητα αντι-ύλης που έχουν κλέψει από τον επιταχυντή αδρονίων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών Cern της Ελβετίας…

Αναμένουμε λοιπόν την αυριανή μέρα και όποιοι πάτε περιμένουμε σχόλια…! Καλή προβολή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου