Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Costa Luminosa.Το "διαμάντι" των θαλασσών


14 Μαΐου 2009, 08:33
Το Costa Luminosa το νεότευκτο διαμάντι του στόλου της Costa Cruises κατάπλευσε για πρώτη φορά στο λιμάνι του Πειραιά. Το πιο ιδιαίτερο και πρωτότυπο πλοίο της εταιρείας παραδόθηκε στις 30 Απριλίου από τα ναυπηγεία Fincantieri, τα κορυφαία ναυπηγεία κρουαζιερόπλοιων στη Βενετία.

Σχεδιάστηκε για τους επιβάτες που αναζητούν το καλύτερο. Το ύφος της εσωτερικής του διαρρύθμισης, ανέλαβε ο αρχιτέκτονας και διακοσμητής εσωτερικών χώρων Τζόζεφ Φάρκους. Με σύγχρονες σχεδιαστικές τάσεις σε χαρακτηριστικό αβάντ γκάρντ ύφος, χώρους που έχουν διακοσμηθεί με εξαιρετικά υλικά, αλλά και 288 αυθεντικά έργα τέχνης και 4700 αντίγραφα ειδικά προμηθευμένα για το πλοίο αρχίζοντας από το γλυπτό του Φερνάντο Μποτέρο Donna Sdraiata (2004), το Costa Luminosa είναι έτοιμο να σας μαγέψει.

Το Costa Luminosa προσφέρει πέντε καινοτομίες εξαιρετικά υψηλής τεχνολογίας.

1) 4D κινηματογράφο που θα σας απορροφά ολοκληρωτικά στην περιπέτεια με τρισδιάστατες εικόνες και ειδικά εφέ.

2) Προσομοιωτή γκολφ με 37 γήπεδα και 100 τετραγωνικά εξωτερικού χώρου με πλαστικό χλοοτάπητα

3) Προσομοιωτή grand prix

4) Playstation World

5) Πίστα και διαδρόμους για πατίνια

Επιπλέον, υπάρχει και το αποκλειστικό 3.500 τμ κέντρο αναζωογόνησης «Samsara Spa». Το πλοίο σέβεται το περιβάλλον καθώς είναι το πρώτο στην Ευρώπη και από τα πρώτα στον κόσμο στο οποίο έχει εγκατασταθεί το σύστημα cold ironing. Πρόκειται για ένα σύστημα που επιτρέπει στα πλοία όταν πλευρίζουν το λιμάνι να δέχονται ενέργεια από τη στεριά χωρίς να χρειάζεται να λειτουργούν οι μηχανές για να γεμίσουν οι γεννήτριες.

Το μήκος του είναι 294 μέτρα και το πλάτος του 32, ενώ στις 1130 καμπίνες από τις οποίες οι 772 έχουν μπαλκόνι μπορεί να φιλοξενήσει 2826 επιβάτες.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο επίσημος αντιπρόσωπος της Costa Cruises στην Ελλάδα Σπύρος Χάμπας περιγράφει τις ανέσεις που προσφέρει το κρουαζιερόπλοιο, αλλά μιλάει και για το κόστος που ξεκινάει από τα 900 ευρώ το άτομο για μία εβδομάδα.

Αυτό το δεκαήμερο το Costa Luminosa θα ταξιδέψει στην ανατολική Μεσόγειο. Η κρουαζιέρα θα περιλαμβάνει δύο ημέρες στην Κωνσταντινούπολη και προσεγγίσεις στο Μπάρι, το Κατάκολο, τη Ρόδο, τη Σμύρνη, τη Μύκονο και τον Πειραιά. Στη συνέχεια θα δρομολογηθεί στη Βόρεια Ευρώπη με 11ήμερες και 14ήμερες κρουαζιέρες στις πρωτεύουσες της Βαλτικής, τα Νορβηγικά Φιόρδ και το Βόρειο Ακρωτήρι. Την χειμερινή περίοδο θα προσφέρει 7ήμερα δρομολόγια στον Αραβικό Κόλπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου