Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

E-book και laptop σε μαθητές τη επόμενη σχολική χρονιά.


Βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή καθώς και ένα λαπτοπ θα πάρουν οι μαθητές της πρώτης Γυμνασίου τη νέα σχολική χρονιά, στο πλαίσιο των προγραμμάτων, για την ψηφιακή σύγκλιση που προωθεί η κυβέρνηση.

Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομίας, αναφερόμενος που προηγουμένως είχε ενημερώσει την Κυβερνητική Επιτροπή για την πορεία της ψηφιακής στρατηγικής.

Ο Γιάννης Παπαθανασίου σε συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται δυόμισι χιλιάδες έργα στον τομέα της Κοινωνίας της Πληροφορίας, τα οποία έχουν μεταξύ τους συνεκτικότητα.

120.000 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα διανεμηθούν σε ισάριθμους μαθητές της Α' Γυμνασίου, των δημοσίων και των ιδιωτικών σχολείων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τον προσεχή Οκτώβριο.

Όπως διευκρινίστηκε και από τον ειδικό γραμματέα ψηφιακού σχεδιασμού Βασίλη Ασημακόπουλο στους γονείς των μαθητών θα διανεμηθεί από ένα κουπόνι μέσω του οποίου θα αγοράζουν το φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή της αρεσκείας τους.

Επίσης θα τους δοθούν σε ηλεκτρονική μορφή όλα τα βιβλία της χρονιάς. Ήδη 1.200 σχολικά βιβλία υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή για να χρησιμοποιούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου