Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Τρομοκρατική επίθεση στη Eurobank


12 Μαΐου 2009, 07:02



Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε στις 4:07 τα ξημερώματα σε υποκατάστημα της Eurobank, που βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Γερουλάνου, στην Αργυρούπολη.

Στην περιοχή βρίσκονται άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και δυνάμεις της ΤΕΕΜ, που προσπαθούν να μαζέψουν υπολλείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού. Οι δράστες είχαν τοποθετήσει στον προθάλαμο της τράπεζας μια βαλίτσα, μέσα στην οποία εκτιμάται ότι υπήρχε ωρολογιακός μηχανισμός.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές στην τράπεζα, στα διπλανά κτίρια και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Χαρακτηριστικό είναι ότι μια τσιμεντένια κολώνα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την Eurobank κόπηκε στα δύο.

Πριν από την επίθεση, άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», προειδοποιπώντας για το «χτύπημα».

Τετ α τετ με τους τρομοκράτες;

Το πρώτο περιπολικό που προσέγγισε το σημείο της έκρηξης, εντόπισε τέσσερα άτομα, που φορούσαν κράνη. Μάλιστα, ο ένας κρατούσε στα χέρια του έναν μεγάλο σάκο.

Όταν το πλήρωμα του περιπολικού τους σταμάτησε για έλεγχο, ο ένας από τους τέσσερις τράβηξε όπλο και το έστρεψε προς το μέρος τους, ακινητοποιώντας τους. Στη συνέχεια ανέβηκαν σε μοτοσικλέτες που είχαν σταθμεύσει δίπλα από το κτίριο και τράπηκαν σε φυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου