Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Συνεδριάζουν Eurogroup και Ecofin


4 Μαΐου 2009, 13:23
Οι τελευταίες οικονομικές εξελίξεις, αλλά και οι απρόβλεπτες συνθήκες που επικρατούν στις χρηματοπιστωτικές αγορές θα απασχολήσουν το Συμβούλιο Eurogroup που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασίου.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ θα κάνουν μια ανασκόπηση των δημοσιονομικών στοιχείων, που κοινοποίησαν την 1η Απριλίου τα κράτη - μέλη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς επίσης και στις οικονομικές επιδόσεις του τομέα των υπηρεσιών στην Ευρωζώνη.

Στο αυριανό ECOFIN θα συζητηθούν οι οικονομικές εξελίξεις υπό το φως των εαρινών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ποιότητα και η βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών, και θα συζητηθεί η πρόταση οδηγίας για την τροποποίηση των οδηγιών σχετικά με τη δομή και τους συντελεστές του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στο ECOFIN η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2010, που ανέρχεται σε 139 δισ. ευρώ και έχει ως στόχο την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων (45%) διοχετεύεται σε μέτρα για την ανάπτυξη και την απασχόληση (αύξηση κατά 3,2% έναντι του 2009).

Επίσης, θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την προληπτική εποπτεία της δραστηριότητας ιδρυμάτων ηλεκτρονικού χρήματος, ο κανονισμός για τις διασυνοριακές πληρωμές σε ευρώ και ο κανονισμός για τους οργανισμούς αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου