Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Πρόσκληση για ομαδική αυτοκτονία στο Facebook


7 Μαΐου 2009, 18:47
Και μη χειρότερα! Ακόμη ένα περιστατικό προτροπής σε ομαδική αυτοκτονία, παρουσιάστηκε αυτή τη φορά στο Facebook.

Η εξέταση της υπόθεσης ξεκίνησε, όταν ανώνυμος χρήστης του διαδικτύου υπέβαλε καταγγελία στην Ανοικτή Γραμμή http://www.safeline.gr/. Αμέσως η Μονάδα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέλαβε δράση για να εντοπίσει το διαχειριστή της σελίδας και για να διαγράψει τη συγκεκριμένη ομάδα.

Σε συνεργασία με την INTERPOL, αλλά και με τις κυπριακές Διωκτικές Αρχές, τα στελέχη της Δίωξης κατάφεραν να ανακαλύψουν τον υπαίτιο, ο οποίος ήταν 28χρονος Κύπριος φοιτητής στο Σικάγο.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, οι γονείς του φοιτητή δε γνώριζαν τίποτα για το συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ ο ίδιος ο δράστης ισχυρίσθηκε πως η δημιουργία της συγκεκριμένης ομάδας του Facebook ήταν φάρσα και ότι δεν είχε σκοπό την προτροπή των χρηστών σε αυτοκτονία.

Παράλληλα, με τον εντοπισμό του δράστη, έγινε και η διαγραφή της συγκεκριμένης παράνομης ομάδας από το Facebook, προκειμένου να μην οδηγηθούν τα μέλη της σε συμπεριφορές, που θα έβλαπταν τη σωματική και ψυχική τους ακεραιότητα.

Αυτά συμβαίνουν όταν ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας μεταβάλλεται σε… άντρο κάθε είδους παρανόμων ή και προβληματικών ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου