Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Διαψεύδει δημοσίευμα για μαζικές απολύσεις η Fiat


6 Μαΐου 2009, 11:25
Σε διάψευση των πληροφοριών που δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ότι η Fiat σκοπεύει να καταργήσει 18.000 θέσεις εργασίας κλείνοντας δέκα εργοστάσιά της στην Ευρώπη, προκειμένου να εξοικονομήσει κεφάλαια για την ξαγορά της Opel, προχώρησε η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία.

«Σε σχέση με το άρθρο του πρακτορείου Reuters, που επικαλείται την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung για τα σχέδια της Fiat-Opel, η Fiat διευκρινίζει πως δεν πρόκειται για πληροφορίες που προέρχονται από την Fiat και δεν αποτελούν μέρος οποιουδήποτε σχεδίου της αυτοκινητοβιομηχανίας» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ιταλικός όμιλος.

Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται αυτό, το οποίο περιγράφει ως μία έκθεση εσωτερικής στρατηγικής της Fiat με την ένδειξη «άκρως απόρρητο» και ημερομηνία 3 Απριλίου.

Με τίτλο «Σχέδιο Ποδόσφαιρο», η έκθεση αναφέρεται με λεπτομέρειες στη μείωση των εξόδων που θα ακολουθήσει την εξαγορά. Συγκεκριμένα, γράφει πως 18.000 από τις 108.000 θέσεις εργασίας σε Opel, General Motors Europe (GME) και Fiat θα καταργηθούν, δηλαδή το 16,6% συνολικά.

Το σχέδιο περιλαμβάνει το κλείσιμο των εργοστασίων της Fiat στο Πομιλιάνο της Νότιας Ιταλίας και στο Τέρμινι Ιμερέζε της Σικελίας. Επιπλέον, θα κλείσουν τα εργοστάσια της Vauxhall στις αγγλικές πόλεις Λούτον και Έλσμιρ Πορτ και ένα εργοστάσιο της Opel στην Αμβέρσα του Βελγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου