Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Greenpeace: 400.000 θέσεις εργασίας από την πράσινη ανάπτυξη


7 Μαΐου 2009, 13:34
Χιλιάδες θέσεις εργασίας μπορεί να αποφέρει η πράσινη ανάπτυξη σύμφωνα με έκθεση της περιβαλλοντικής ομάδας, Greenpeace.

Όπως σημειώνει η διεθνής οργάνωση αν προαχθεί η πράσινη ανάπτυξη στην Ελλάδα έως το 2020 θα δημιουργηθούν 256.000-403.500 θέσεις εργασίας.

Κατά την Greenpeace το γεγονός αυτό «εγγυάται όχι μόνο διέξοδο από την οικονομική κρίση, αλλά αποτελεί και τη μόνη δυνατή επιλογή για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών και την υπέρβαση της περιβαλλοντικής κρίσης του πλανήτη μας».

Σύμφωνα με την έκθεση, από τις συνολικά 403.000 θέσεις εργασίας, 98.500-155.000 αφορούν θέσεις πλήρους απασχόλησης στους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών, της ανακύκλωσης και της γεωργίας

Οι υπόλοιπες είναι έμμεσες θέσεις απασχόλησης, που έχουν άμεση σχέση με τη στροφή στην πράσινη ανάπτυξη σε ευρύτερους τομείς της οικονομίας, λόγω τόνωσης της κατανάλωσης.

Αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι μόνο στους κλάδους των τεχνολογιών πράσινης ενέργειας απασχολούνται διεθνώς περίπου 2,5 εκατομμύρια άτομα (440.000 στα αιολικά, 190.000 στα φωτοβολταϊκά, 625.000 στα ηλιοθερμικά και πάνω από ένα εκατομμύριο στα βιοκαύσιμα και τη βιομάζα).

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση προωθηθεί την πράσινη επιχειρηματικότητα

Υπέρ των ΑΠΕ ( Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες) είναι η κυβέρνηση όπως επισημαίνει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σε συνέδριο για την πράσινη ανάπτυξη.

Η επιχειρηματικότητα και η προστασία του περιβάλλοντος μπορούν να προωθηθούν μαζί και σε αυτόν τον δρόμο πρέπει να πορευθεί η Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης επισημαίνοντας πως μελέτες έχουν δείξει ότι περιβαλλοντικά υποβαθμισμένες περιοχές δεν προσελκύουν επενδύσεις και τόνισε πως χρέος της πολιτείας είναι να διαμορφώσει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, καθώς και κίνητρα για να προωθηθεί η πράσινη επιχειρηματικότητα.

Επιπλέον, σημείωσε, πως η κυβέρνηση προωθεί ένα νέο πλαίσιο για τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με έμφαση, όπως είπε, στα μεγάλα έργα, προκειμένου να καλυφθεί το κενό που υπάρχει στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου