Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Η (αρχαία) Ρωμή των Illuminati!


Κρίνοντας από το κύμα τουριστών που είχε κατακλύσει το Παρίσι μετά την προβολή του «Κώδικα ντα Βίντσι», δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με την αρχαία πόλη της Ρώμης, αμέσως μετά την πρεμιέρα της νέας κινηματογραφικής μεταφοράς βιβλίου του Νταν Μπράουν, «Illuminati»...

Ο Τομ Χανκς επιστρέφει στο ρόλο του Ρόμπερτ Λάνγκτον, του καθηγητή-ήρωα που τρέχει γύρω από τα σιντριβάνια, τις κρύπτες, τα μυστικά περάσματα, τις εκκλησίες και τις κατακόμβες της Ρώμης, λύνοντας διάφορους γρίφους στην προσπάθειά του να αποτρέψει την καταστροφή του Βατικανού και τις δολοφονίες των καθολικών καρδιναλίων από τους Illuminati.

Ηδη, οι τουριστικές αρχές της Ρώμης διοργανώνουν διάφορα τουρ στα σημεία που έγιναν τα γυρίσματα, συμπεριλαμβανομένου κι ενός που χαρακτηρίζεται ως επίσημο (www.angelsanddemons.it). Το πλεονέκτημα των οργανωμένων ξεναγήσεων είναι φυσικά τα σχόλια των ξεναγών που δένουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο τις ιστορικές πληροφορίες με την πλοκή της ταινίας. Αφετηρία είναι το λεγόμενο «μονοπάτι της φώτισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου