Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Η νέα συσκευή κινητού του Obama με συστήματα ασφαλείας


Με το blackberry ασχολείται ο Αμερικανός πρόεδρος που έχει στην κατοχή του και χρησιμοποιεί την «παλιά» του συσκευή, αφού η καινούργια, η οποία θα έχει αναβαθμισμένα συστήματα ασφαλείας, θα φτάσει στα χέρια τους τις επόμενες ημέρες. Ιδού οι λεπτομέρειες σε αυτή τη σχέση του πρώτου «λάτρη της τεχνολογίας» αμερικανού προέδρου με την αγαπημένη του συσκευή, από την οποία, όπως ο ίδιος ομολογεί, είναι «εξαρτημένος».

*Η συσκευή που χρησιμοποιεί ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ένα ...

μοντέλο που λειτουργεί με μια προηγμένη τεχνολογία ασφαλείας ονόματι Sectera Εdge. Κοστίζει περί τις τρεισήμισι χιλιάδες δολάρια και αναπτύχθηκε για λογαριασμό της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας, της περίφημης ΝSΑ, την ύπαρξη και δράση της οποίας μέχρι πριν από λίγα χρόνια γνώριζαν ελάχιστοι άνθρωποι.

*Η τεχνολογία Sectera Εdge βασίζεται στο λειτουργικό των Windows και είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να προστατεύει ασύρματες φωνητικές επικοινωνίες, αλλά και να προσφέρει ασφαλή πρόσβαση σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και δικτυακούς τόπους στο Ιnternet που έχουν κατηγοριοποιηθεί ως «απόρρητοι». Αν θέλει ο κάτοχος της συσκευής μπορεί να αλλάζει το επίπεδο ασφαλείας των επικοινωνιών του (από ασφαλή σε μη ασφαλή κ.ο.κ.) πατώντας απλώς ένα κουμπί.

*Στην οθόνη της συσκευής εμφανίζονται πάντοτε πληροφορίες για το επίπεδο ασφάλειας κάθε επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου