Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Αεροπορική επίδειξη από το ακροβατικό σμήνος της RAF στο παλιό λιμάνι των Χανίων!


Αεροπορική επίδειξη από το ακροβατικό σμήνος της RAF «RED ARROWS» (Κόκκινα Βέλη), που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 23 Μαΐου, στο παλιό λιμάνι των Χανίων, περιλαμβάνει το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων για τη Μάχη της Κρήτης, στα Χανιά

Στις εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν από το Σάββατο, 16, έως και την Κυριακή, 24 Μαΐου, σε όλο το νομό, περιλαμβάνονται τελετές μνήμης, εκθέσεις, ομιλίες και δρώμενα.

Τα Κόκκινα βέληείναι ένα ακροβατικό αεροπορικό σμήνος της Βασιλικής Βρετανικής αεροπορίας (RAF). Δημιουργήθηκε το 1964 από την συγχώνευση πολλών ανεπίσημων ακροβατικών ομάδων της RAF. Το "σήμα κατατεθέν" τους είναι το κόλπο που ονομάζουν διαμάντι. Έχουν φτάσει να κάνουν επιδείξεις παγκοσμίως σε περισσότερες από πενήντα χώρες ενώ θεωρούνται οι πιο δημοφιλής και επιδέξιοι.
Την Παρασκευή, 22 Μαΐου, στο φρούριο Φιρκά, θα γίνει η επίσημη έπαρση των σημαιών των συμμαχικών κρατών, ενώ φέτος, την Κυριακή, 24 Μαΐου, στη 1 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί και εκδήλωση της Γερμανικής πρεσβείας στο Γερμανικό Νεκροταφείο του Μάλεμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου