Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Αμφισβητεί ο Σταυριανός ότι ο ΟΤΕ υπέστη ζημία από τη σύμβαση με τη Siemens


4 Μαΐου 2009, 15:30
Τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης ζήτησε το πρώην στέλεχος της Siemens, Εμμανουήλ Σταυριανός μέσω του δικηγόρου του προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε πραγματικά ζημία στον ΟΤΕ από τη σύμβαση του 1997 με τη Siemens για την ψηφιοποίηση των κέντρων του οργανισμού και τι ύψους ήταν αυτή.

Στο αίτημα που υποβλήθηκε στον 4ο ειδικό ανακριτή υποστηρίζεται ότι η σύμβαση ήταν επωφελής για τον οργανισμό, ενώ γίνεται επίκληση απαλλακτικών βουλευμάτων που είχαν εκδοθεί στο παρελθόν για αντίστοιχη υπόθεση, αλλά και των ισχυρισμών του Ράιχαρντ Σίκατσεκ, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε ζημία στον ΟΤΕ.

Αναφέρεται επίσης ότι το ύψος της ζημίας που υπολογίζεται στο κατηγορητήριο προήλθε από υπεραπλουστευτικό τρόπο εκτίμησης και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Την ίδια ώρα, θα καθυστερήσει η αποστολή νέων κλήσεων κατηγορουμένων για την υπόθεση Siemens. Αιτία είναι τα νέα στοιχεία που έφτασαν από την Ιταλία για την κίνηση τραπεζικών λογαριασμών, τα οποία θα πρέπει να μεταφραστούν από το υπουργείο Εξωτερικών, πριν αποσταλούν οι υπόλοιπες κλήσεις από τον ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου