Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Αμφισβητούν τη διαδικασία οι κατηγορούμενοι της Siemens


5 Μαΐου 2009, 18:28
Αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν κάθε ένδικο μέσο φαίνονται οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Siemens και αμφισβητούν τη μέχρι τώρα ποινική διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Μετά το πρώην διευθυντικό στέλεχος της Siemens, Εμμανουήλ Σταυριανό, και ο πρώην γενικός διευθυντής της εταιρείας, Χρήστος Καραβέλας, αλλά και ο πρώην διευθυντής του ΟΤΕ, Γιώργος Σκαρπέλης, λίγες ημέρες πριν απολογηθούν, προσέφυγαν στον 4ο ειδικό ανακριτή, Νίκο Ζαγοριανό, ζητώντας του να τους χορηγήσει σειρά εγγράφων της δικογραφίας.

Υποστηρίζουν ότι, παρότι έχουν κληθεί να απολογηθούν, δεν έχουν ακόμη πάρει όλα τα στοιχεία που τους αφορούν, μεταξύ των οποίων σημαντικές καταθέσεις μαρτύρων ενώ, όπως αναφέρουν, αρκετά από τα έγγραφα που έχουν στα χέρια τους είναι με σβησμένο το μισό γερμανικό κείμενο, δηλαδή μεταφρασμένα κατά το ήμισυ. Επιπλέον, ο Χρ. Καραβέλας, επιμένοντας ότι η επίμαχη σύμβαση του ΟΤΕ με τη Siemens δε ζημίωσε τον Οργανισμό, ζητεί, όπως και ο Εμμ. Σταυριανός, τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, για να ελεγχθεί εάν πράγματι υπέστη ο Οργανισμός τη ζημία που προσδιορίζεται στο κατηγορητήριο. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι η προσφορά της Siemens ήταν η χαμηλότερη πανευρωπαϊκά και άρα η επίμαχη σύμβαση ήταν εξαιρετικά συμφέρουσα για τον ΟΤΕ.

Επίσης, ο Χρ. Καραβέλας ζητεί να κηρυχθεί παράνομη και άκυρη η μέχρι τώρα ποινική διαδικασία, ισχυριζόμενος ότι δεν έπρεπε να διώκεται με βάση τις διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου καθώς ο ΟΤΕ, μετά την εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο, δεν αποτελεί πλέον δημόσια επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου