Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Μάρτυρες στην υπόθεση Siemens καλούνται οι Παπαθανασίου και Βουρλούμης


15 Μαΐου 2009, 14:38
Τον υπουργό Οικονομίας, Γιάννη Παπαθανασίου, και τον πρόεδρο του ΟΤΕ, Παναγή Βουρλούμη, καλεί με εξώδικό του ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της Siemens, Χρήστος Καραβέλας, προκειμένου να καταθέσουν στον ανακριτή για να προσδιορίσουν τη ζημία που υπέστησαν το Ελληνικό Δημόσιο και ο ΟΤΕ.

Επιπλέον, ο κατηγορούμενος ζητεί από τον υπουργό Οικονομίας να διευκρινίσει ποια είναι τα πολιτικά πρόσωπα που αναμίχθηκαν στην υπόθεση της Siemens, τα οποία επικαλείται στην παράσταση πολιτικής αγωγής.

Με αίτημά του προς τον 4ο ειδικό ανακριτή, ζητεί να εξεταστούν επίσης και μέλη του Δ.Σ. του ΟΤΕ, αλλά και τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, για να προσδιοριστεί το ύψος της ζημίας που αναφέρεται στο κατηγορητήριο ότι υπέστη ο ΟΤΕ από τη σύμβαση και την ψηφιοποίηση των κέντρων του.

Επίσης, με επιστολή του στις Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος μιλάει για δικονομικές ακυρότητες και ζητεί την παρέμβασή τους, ώστε να προστατευθεί η ίδια η δικαιοσύνη και να μην γίνουν οι κατηγορούμενοι, όπως υποστηρίζει, τα εξιλαστήρια θύματα στη σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση των κομμάτων, ενόψει μάλιστα ευρωεκλογών.

Τέλος, με αίτησή του στο συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, ζητεί την ακύρωση της μέχρι τώρα φιλικής διαδικασίας, υποστηρίζοντας ότι αυτή πάσχει από πολλούς λόγους ακυρότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου