Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

«Φωτιές» άναψε η παράσταση πολιτικής αγωγής του Δημοσίου στην υπόθεση Siemens


14 Μαΐου 2009, 20:18
Μείζον πολιτικό ζήτημα έχει προκαλέσει η παράσταση πολιτικής αγωγής του Δημοσίου στην υπόθεση Siemens. Το σχετικό έγγραφο κάνει λόγο για χρηματισμό πολιτικών και των δύο μεγάλων κομμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης της υπόθεσης από την κυβέρνηση, αφού αυτή γνώριζε την υπόθεση από τις 9 Απριλίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, δήλωσε πως το έγγραφο έχει νομικό και όχι πολιτικό περιεχόμενο. «Δεν έχει καμία πολιτική διάσταση», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κλείσιμο της Βουλής ο κ. Αντώναρος επανέλαβε ότι η Βουλή συζήτησε όλα τα εκκρεμή θέματα διεξοδικά. «Δεν υπάρχουν, συνεπώς, όπως ισχυρίζονται κάποιοι ψευδώς, εκκρεμείς υποθέσεις», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικόλαος Δένδιας, έκανε λόγο για προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να εκφοβίσει τους δικαστικούς λειτουργούς:

«Το ΠΑΣΟΚ επαναφέρει το ζήτημα του δήθεν πειθαρχικού ελέγχου κατά του ανακριτή της υπόθεσης SIEMENS. Όπως ήδη είχα απαντήσει στις 14 Απριλίου, τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται. Άρα, αφού είχα ήδη απαντήσει, άγνοια από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ επίσης δεν υφίσταται. Υπάρχει όμως κάτι πολύ χειρότερο. Υπάρχει μεθοδευμένη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να υποσκάψει το κύρος της Δικαιοσύνης στην ελληνική κοινωνία και να εκφοβίσει τους δικαστικούς λειτουργούς.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων επισημαίνουν ότι το έγγραφο - ομολογία του Δημοσίου έπρεπε να σηματοδοτήσει τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή.

Καθώς, δε, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων πληροφορήθηκαν την ύπαρξη του εγγράφου μόλις χθες, ενώ στις 20 Μαΐου πρόκειται να αρχίσουν οι απολογίες, έκαναν λόγο για απόκρυψη κρίσιμων εγγράφων της δικογραφίας και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν νέα παράταση για τις απολογίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου