Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Η ώρα των ξένων στην ελληνική TV

Αλλάζει ο χάρτης της ελληνικής τηλεόρασης. Νέοι τρόποι μετάδοσης και μεγάλοι παίχτες επιβάλλουν νέους κανόνες τηλεθέασης, παραγωγής προγράμματος, πληρωμής με άμεσες επιπτώσεις στην πολιτισμική εκπαίδευση μικρών και μεγάλων. Οι τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί εκμεταλλεύονται τη δυναμική του διαδικτύου και μέσω της IPTV υπόσχονται καλύτερα προγράμματα από την ιδιωτική τηλεόραση, έναντι συνδρομής, παρέχοντας ταυτόχρονα τηλεφωνία και internet.

Ως τώρα η IPTV ήταν το "κερασάκι στην τούρτα", όμως στο μέλλον φιλοδοξεί να γίνει ο κύριος φορέας μετάδοσης. Είναι ακριβότερη από την ιδιωτική τηλεόραση, είναι όμως ως και 50% φθηνότερη από τη δορυφορική συνδρομητική τηλεόραση. Γι' αυτό και η μάχη των δικαιωμάτων, την οποία στο ποδόσφαιρο κέρδισε η Nova - Forthnet, έχει ακόμα μέλλον. Ο ΟΤΕ, υπό τη γερμανική Deutsche Telekom, μπαίνει με άγριες διαθέσεις, για να κοντράρει τη Forthnet στο κομμάτι του περιεχομένου, έχοντας το πλεονέκτημα του μεγάλου μεριδίου στους συνδρομητές τηλεφωνίας.

Εκτός από την Conn-x TV, θυμίζουμε ότι υπάρχει ο Hellas Sat που περιμένει να υπογράψει τη σύμβαση παραχώρησης με το ελληνικό Δημόσιο, για να παρέχει υπηρεσίες αντίστοιχες της Nova, με υπηρεσίες και από τη γερμανική τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου